Política

Aragonès culpa la JEC en defensa de Torrent

El vicepresident respon a Torra que els responsables de prendre-li l’escó són la Junta Electoral i el Suprem

El vicepresident del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va respondre ahir a la petició feta pel president Torra al president Roger Torrent de restituir-li l’escó. Aragonès va recordar al president Torra que la responsabilitat d’haver-li retirat l’escó de diputat és de la Junta Electoral Central (JEC) i del Tribunal Suprem, una afirmació que feia en defensa del president del Parlament, Roger Torrent, que va acatar obeint la decisió de la JEC quan la va ratificar el Suprem. “Els responsables de la repressió són la Junta Electoral Central i el Suprem”, afirmava ahir el vicepresident, que hi afegia, en defensa de Torrent, que “els independentistes són uns aliats per combatre aquesta repressió i en cap cas els responsables”. Cal recordar que Torra ha sol·licitat a Torrent, en el ple d’aquesta setmana, la restitució del seu escó de diputat, després de saber-se que el membre de la JEC Andrés Betancor estava a sou de Ciutadans quan va ingressar en l’organisme i va resoldre inhabilitar el president Torra tal com reclamava el seu partit. De fet, Torra denunciava en el ple que també el membre de la JEC Carlos Vidal havia estat militant del PP poc abans d’integrar-se en l’organisme.

Per altra banda, Aragonès també avalava ahir la petició de l’expresident Puigdemont de demanar al govern espanyol com a gest de diàleg en la pròxima reunió que reconegui Catalunya com a nació. “Benvinguts siguin els reconeixements”, responia el vicepresident a preguntes dels periodistes en la visita al nou Districte Administratiu de la Zona Franca, on es traslladarà part dels treballadors de la Generalitat. Aragonès hi afegia que és “un fet” que Catalunya és una nació i va celebrar un possible reconeixement per part del govern de Sánchez en el camí per acordar un referèndum i l’amnistia.

Nova seu per estalviar 70 milions

Aragonès feia aquestes declaracions en la visita al Districte Administratiu, una nova seu de la Generalitat situada a la Zona Franca, on han començat a traslladar-se els 2.400 treballadors públics que hi treballaran provinents d’altres seus dels departaments de Vicepresidència i Economia i Hisenda, Justícia, Polítiques Digitals i Administració Pública, així com Empresa i Coneixement. La Generalitat estalviarà 70 milions durant els 20 anys de contracte d’arrendament. Pioner en eficiència energètica, l’edifici ha obtingut les certificacions LEED Platinum i WELL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona