Política

Es presenta la plataforma Independentistes d’Esquerra per promoure la unitat estratègica i una candidatura de país

El pare de Raül Romeva demana als presos que “passin el relleu” a altres persones

El col·lectiu ‘Independentistes d’esquerra’ ha convocat una assemblea oberta pel 29 de març amb l’objectiu de definir la unitat estratègica de l’independentisme.

Durant la presentació del seu manifest, aquest dissabte al matí a l’Ateneu Barcelonès, els impulsors de la iniciativa han reiterat la intenció de “consolidar i complementar” la línia d’actuació dels eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

El manifest defensa crear una “candidatura de país des de la radicalitat democràtica, de baix a dalt”, amb el suport de partits i entitats.

D’altra banda, Jordi Romeva, pare de Raül Romeva i membre del Consell per la República, ha demanat als líders independentistes empresonats que “passin el relleu” a altres persones.

El manifest del col·lectiu té més de 250 adhesions segons la web Independentistesdesquerra.cat , i busca bastir un “front comú” a l’entorn de la figura de Puigdemont. Aposta per superar els partits polítics actuals i, per això, dedicaran el mes de març a consensuar un full de ruta, d’on se’n faran esmenes per cloure la ponència que s’haurà de debatre i votar el dia 29.

El manifest l’impulsen l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu -que aquesta setmana va anunciar que es donava de baixa d’ERC després de 30 anys de militància-; l’arqueòleg Eudald Carbonell; l’exdiputat del PSC Ignasi Carnicer; l’escriptor i exdiputat de la CUP Julià de Jódar; el filòleg del grup Koiné Josep Ferrer; la presidenta del Col·lectiu de Dones dels Països Catalans, Maria Antònia Font; l’exdiputat europeu per ERC Bernat Joan; l’exvicepresident de l’ANC Jaume Marfany.

També hi figuren el president d’Estat Català Jordi Miró; el pallasso i exregidor d’ERC Jordi Pessarrodona; el cofundador de l’ANC Pere Pugès; l’exalcalde de Torrelles de Llobregat Ferran Puig; la membre de la CUP i Poble Lliure Blanca Serra; l’exconseller de la Generalitat i catedràtic emèrit de la UAB Carles Solà, i l’exrectora de la UOC Imma Tubella, entre d’altres



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona