Política

Gènova manté que signarà l’acord amb Cs malgrat la negativa d’Alonso

Els populars bascos es mostren contraris a l’acord imposat des de la direcció nacional del partit, però creuen que encara hi ha temps per “ajustar” l’acord amb Cs

La direcció nacional del PP manté que signarà aquest divendres l’acord electoral amb Ciutadans per als comicis autonòmics del 5 d’abril malgrat el rebuig expressat pel líder del partit a Euskadi, Alfonso Alonso, una signatura que ha confirmat també Cs. Així ho han indicat fonts del PP després que Alonso avancés que no està disposat a signar aquest acord, el contingut del qual, segons assegura, ha conegut per la premsa i a més no comparteix.

En el cas que Alonso persisteixi en la seva negativa a sumar-se a aquest pacte, des del PP no s’atreveixen a avançar si el president del PP encapçalarà les llistes electorals per als comicis bascos, alguna cosa que, segons subratllen, haurà de decidir ell mateix.

La reacció del PP basc a l’acord de coalició electoral amb Cs que han tancat aquest divendres les direccions nacionals dels populars i del partit taronja a Madrid ha arribat a través d’un missatge a Twitter en el qual asseguren que sempre han defensat una coalició amb Cs per “reforçar una alternativa constitucional al País Basc”. I afegeixen que “queda temps per ajustar-lo a la realitat del projecte de centre dreta que lidera el PP basc”. Un missatge que s’acompanya de la nova imatge de la coalició sota el nom ‘PP+Cs’. El líder del PP basc, Alfonso Alonso, ha expressat darrerament les seves discrepàncies i va qualificar “d’inassumible” que Cs s’assegurés els números 2 per Àlaba i Biscaia.

L’acord signat pel secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el vicesecretari general de Cs, Carlos Cuadrado, evita concretar qui l’encapçalarà i només diu que serà designat pel PP. El comunicat que han enviat els dos partits especifica que “tal com les dues formacions van acordar ahir” el partit taronja tindrà “dos llocs de sortida”.

Fonts de Cs també confirmen que l’acord electoral se signarà aquesta mateixa tarda, gairebé al límit per a presentar la coalició davant la Junta Electoral i que expira aquesta mitjanit.

Les fonts de tots dos partits no han volgut avançar ni la marca electoral, ni la composició íntegra de les llistes, encara que segons va avançar Cs, el PP cediria els números dos de la llista electoral d’Àlaba i Biscaia en els comicis al partit taronja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona