Política

Asens critica que Torra plantegi una “posició de màxims” a la taula de diàleg

El president d’Unides Podem al Congrés creu el president de la Generalitat actua amb “interessos partidistes”

Veu una “pantalla passada” el mediador

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, plantegi una “posició de màxims” amb els continguts que vol portar a la primera reunió de la taula de diàleg amb el govern espanyol. “Crec que no és una bona forma d’anar-hi”, ha dit Asens en una atenció als mitjans als passadissos de la cambra baixa, i ha demanat a Torra “sentit de la responsabilitat”. Asens ha opinat que el president de la Generalitat està “operant amb interessos partidistes” i ha defensat que la figura del mediador que exigeix JxCat és una “pantalla passada”. Segons el diputat dels comuns, sembla una “excusa per obstaculitzar el bon funcionament” de la taula de diàleg.

Asens ha argumentat que el mediador forma part d’un “guió del passat”, que correspon a un moment en el qual el diàleg estava trencat, i ha afirmat que ara cal un “guió nou”, ja que “quan hi ha voluntat de diàleg no cal que hi hagi un mediador”.

El president del grup parlamentari d’Unides Podem ha demanat a Torra que “no frustri l’anhel de tanta gent d’arribar a un acord”, ja que l’actual és una “oportunitat històrica” i el “transcendeix”. “No ens podem permetre el luxe de fracassar”, ha dit, i ha remarcat que cal blindar la taula de diàleg “d’interessos partidistes”.

Segons Asens, la carta que ha enviat Torra al govern espanyol aquest matí semblava dirigida “als seus votants” i ha argumentat que està plantejant els temes en “sentit invers” al que hauria de ser. A la missiva, Torra diu que la delegació catalana vol tractar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la fi de la repressió.

Asens ha afirmat que cal anar-hi “sense línies vermelles” i deixar els punts de “desacord més profunds” per al final i començar a parlar dels més fàcils. També ha afirmat que la data era una “qüestió menor” i ha lamentat que s’hagi convertit en un “polèmica” més.

Sobre la presència del ministre d’Universitats, Manuel Castells, a la taula de diàleg, ha dit que pot ser un “actor clau”. El diputat dels comuns ha celebrat que la veu dels comuns hi estarà “representada” i ha destacat que Castells pot ser “molt útil” per la seva trajectòria i el coneixement que té del conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA