Política

Torra es reuneix amb partits i entitats independentistes per explicar-los el contingut de la reunió amb Sánchez

El president ha defensat la necessitat d’exigir la figura d’un mediador en el diàleg entre governs

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat aquest dilluns al migdia la taula de partits i entitats independentistes al Palau de la Generalitat, segons han explicat fonts properes a la trobada a l’ACN.

El mateix Torra va avançar que volia traslladar-los el contingut de la reunió que va mantenir amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el 6 de febrer. A més, Torra ha defensat en aquesta taula independentista que el mediador és la “millor manera” de garantir que es compleixin els acords amb el govern espanyol.

Precisament, la figura del mediador és un dels esculls que separa JxCat i ERC, ja que per als republicans no pot ser una “excusa” per evitar que es posi en marxa la taula entre governs.

En els darrers dies el Govern ha expressat la voluntat que aquesta trobada es fes lluny dels focus mediàtics i de la pressió, per això no ha estat convocada públicament.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu de dimarts passat, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va avançar que Torra defensaria a la taula de partits i entitats independentistes la necessitat de la figura d’un mediador internacional en el diàleg entre governs. Una taula entre governs que, segons va dir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha de reunir per primera vegada abans que acabi aquest mes de febrer.

I en la sessió de control al ple del Parlament, es van evidenciar les diferències sobre la figura del mediador amb ERC. El president del grup d’ERC a la cambra catalana, Sergi Sabrià, demanava que no es posin “excuses” al diàleg amb l’Estat, mentre que Torra va recordar que ERC va votar a favor del mediador en una moció presentada per JxCat. I a més, va afegir que si no s’accepta la figura del mediador, el Parlament s’haurà de pronunciar sobre els passos a seguir en relació amb el diàleg amb el govern espanyol.

A banda de Torra, a la reunió al Palau de la Generalitat hi ha assistit el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. Per part dels partits, ERC hi ha enviat la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, i el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové.

JxCat ha estat representada almenys per la diputada Elsa Artadi. Per la seva banda, la CUP ha enviat diversos representants.

Pel que fa a les entitats, Òmnium ha enviat una representació, mentre que Pep Cruanyes hi ha assistit com a vicepresident de l’ANC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA