Política

La fiscalia demana al TSJC que no admeti la querella del PP a Torra per usurpació de funcions

El ministeri fiscal considera que el fet que continuï exercint de president no és constitutiu d’una infracció penal

La Fiscalia Superior de Catalunya demana al TSJC que no admeti a tràmit la querella del PP contra Quim Torra registrada pel tribunal el 6 de febrer passat. En l’informe del fiscal, amb data d’aquest divendres, s’argumenta que els fets recollits en la querella del PP “no són constitutius d’infracció penal”. D’una banda es puntualitza que la declaració de la JEC que deixa sense efecte la credencial de Torra com a diputat “no realitza un pronunciament exprés sobre la seva condició de president”. De l’altra, s’argumenta que l’Estatut atribueix la competència al TSJC en relació als diputats i respecte el president de la Generalitat. Per contra, en la querella el PP es refereix a Torra com a “president de facto” de la Generalitat.

Per això, el fiscal apunta que la competència de la sala del TSJC és en realitat resoldre accions penals contra una persona “a qui es reconegui l’efectiva condició de MHP” i entén que en tot cas la querella s’hauria de dirigir a un jutjat d’instrucció de Barcelona.

“Considera aquest ministeri que no és en seu d’un tribunal penal on s’ha de dilucidar si qui exerceix les funcions de MHP en la situació actual es troba o no legitimitat per l’exercici”, s’afirma.

Per últim, el fiscal també escriu que la conducta que s’atribueix al querellat és en l’actualitat “atípica” però rebutja incloure-la en el delicte vigent d’usurpació de funcions públiques, “que es reserva per aquells que sent aliens a la funció pública se l’atribueixen falsament per obtenir avantatge o cometre altres delictes amb major facilitat”.

Per tot plegat, sol·licita a la sala civil i penal del TSJC que no admeti a tràmit la querella del PP. En aquesta, els populars denuncien que Torra està “exercint il·legalment” les funcions de president i demana que s’adoptin les “cautelars que procedeixin” perquè la “greu pertorbació de l’ordre constitucional” provocada per Torra “no continuï més temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona