Política

Zapatero demana generositat per dialogar

L’expresident diu al PP que haurà de decidir entre oposició i ser part de la solució

L’expresident del govern espanyol, el socialista José Luis Rodríguez Zapatero, demana “generositat” per consolidar el diàleg que s’ha d’obrir aquest gener entre els governs català i espanyol. En un acte del Gremi de Restauració de Barcelona com a pregoner de Santa Eulàlia, l’expresident va advertir ahir al Born que la taula de diàleg entre governs “serà una primera etapa” que exigirà temps, segons ell, i que per això caldrà implicació també des de la societat civil. “De res servirà un procés de diàleg polític si la societat civil catalana no el fa seu”, va afirmar Zapatero segons l’ACN.

Per l’expresident, des de la sentència de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional, hi ha hagut “un temps de crisi i no alternatives ni solucions”, i defensa que ha arribat el moment de “retrobar-se” perquè considera que Catalunya i Espanya “només tenen l’alternativa del diàleg i de l’entesa, perquè vivim junts i hem de reflexionar i decidir junts”.

Zapatero també va advertir al PP que haurà de decidir si mantenir-se sempre en l’oposició en aquesta qüestió o formar part de la solució: “Abans o després haurà de decidir si vol ser només oposició o fer-se càrrec del país i participar en la construcció de les sortides dels principals problemes.” En aquest sentit, l’expresident adverteix els de Pablo Casado i Alejandro Fernández que “fer querelles, desqualificar i dir que s’han venut als uns o als altres és fàcil i ho sap fer tothom”.

Montilla lliga avenç i acord amb l’Estat

Zapatero havia participat al matí en la xerrada Les capitalitats de Barcelona amb el tinent d’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i l’expresident de la Generalitat José Montilla. En aquest debat, Montilla va defensar que Barcelona ha fet “salts qualitatius” quan hi ha hagut “complicitats i aliances amb l’Estat”, segons ell. Per l’expresident català, som a les portes d’una nova etapa política i confia que també a Catalunya “bufin temps de canvis”. Zapatero va defensar que Barcelona ja és “cocapital” de fet a l’Estat espanyol i en va destacar la capitalitat cultural, científica, digital i tecnològica juntament amb els altres dos participants en el debat d’ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona