Política

Torra recusa tres jutges per la nova causa contra ell

Creu que Barrientos, Ramos i Armas no poden ser imparcials perquè el van condemnar o instruir la causa

Reafirma que el president del TSJC ja s’oposava als llaços grocs d’abans de jutjar-lo

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un incident de recusació contra els magistrats Jesús María Barrientos, president del TSJC; Carlos Ramos, instructor de la causa, i Mercedes Armas, per haver admès a tràmit la nova causa contra ell per desobediència tenint en compte que els tres magistrats ja van formar part del procediment que el va jutjar i condemnar a divuit mesos d’inhabilitació per la pancarta en favor dels presos polítics i exiliats.

En primer terme, la defensa de Torra considera que l’objecte de la causa és essencialment el mateix perquè en la primera va ser condemnat per haver desobeït l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar la pancarta i ara seria jutjat per haver desobeït l’ordre judicial que també l’instava a retirar la pancarta. Pel que fa al president del TSJC, Jesús María Barrientos, i a la magistrada Mercedes Armas, la defensa de Torra recorda que ambdós ja van prendre part en el judici anterior “pels mateixos fets i contra la mateixa persona” i considera “indubtable” el seu “prejudici previ” contra el president de la Generalitat, tenint en compte que ja el van condemnar per aquells fets. A més, l’advocat de Torra també recorda que Barrientos s’havia definit políticament als antípodes del president de la Generalitat, per exemple, abandonant com a mostra de protesta, junt amb el fiscal de la causa, l’acte en què el president del Parlament, Roger Torrent, va referir-se als líders catalans com a presos polítics i exiliats. O que també s’havia oposat a la presència de llaços grocs als edificis públics i n’havia avalat la retirada.

De Carlos Ramos, l’advocat de Torra recorda que va admetre la primera querella contra ell, va ser instructor de la causa i ell mateix va desestimar les dues recusacions presentades aleshores contra ell fent de “jutge i part”. De Ramos recorda que ocupa plaça al TSJC a proposta del PSC, un partit que ha demanat reiteradament la dimissió de Torra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona