Política

Bassa reivindica al Parlament l’esperit del 3-O per “seguir avançant”

L’exconsellera diu que els impulsors dels 155 “van arriscar el benestar de la ciutadania per un redit electoral. És imperdonable”

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha assegurat aquest dimarts que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució l’octubre de 2017 “només va servir per aturar polítiques socials i econòmiques”, i no va “aconseguir res del que pretenia”, que era “escapçar” l’independentisme.

Per això ha retret als partits que van aprovar-lo que “van arriscar el benestar de la ciutadania per un rèdit electoral”. “Per a mi, això és imperdonable, i el mateix per a les formacions que en van fer seguidisme”, ha dit, en referència al PP, Cs, i el PSC.

Bassa ha intervingut presencialment a la comissió del Parlament que investiga el 155 i ha aprofitat l’ocasió per reivindicar l’”esperit” de l’aturada de país del 3 d’octubre de 2017 –en protesta per la violència policial durant el referèndum de dos dies abans–. “L’hem de continuar i fer créixer per seguir avançant”, ha advertit.

La consellera ha explicat que el 155 va ser un error i que l’objectiu era “usurpar les institucions”. Des del seu punt de vista, l’aplicació del 155 només va servir per aturar polítiques socials i ha defensat la feina que va fer el Govern català. Com a exemple dels perjudicis causats pel 155, Bassa ha explicat que es van frenar plans integrals com el que afecta el poble gitano, però també es van bloquejar ajuts per un import de 140 milions d’euros destinats a habitatge social. Segons l’exconsellera, el resultat va ser tan perjudicial que fins i tot els sindicats ho van denunciar.

En paraules de Bassa, el control de l’Estat sobre la Generalitat va endarrerir pagaments a entitats del tercer sector i les va arribar a posar en perill. En aquest sentit, la consellera ha defensat que “durant els mesos que va durar la intervenció, el bloc del 155 va intentar esfondrar els pilars del nostre país”. En aquest sentit, Bassa ha tingut un record per als treballadors públics que varen ser destituïts amb el 155, i ha explicat que “alguns dels 259 treballadors de la Generalitat que van ser represaliats, no van ser restituïts” als seus llocs quan va acabar la intervenció estatal.

La consellera també ha recordat que “el 17-O va denunciar pressions a les empreses per traslladar les seus socials i que no ens ho inventàvem”.

Sobre la situació política actual, Bassa ha defensat que “ara no ens calen baralles” i que “ens hem guanyat el dret a no defallir, a construir un país més just i lliure”.

Bassa ha acabat la seva intervenció defensant que “només ens cal esforç i persistència col·lectiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona