Política

estats units

Pressió als senadors perquè Bolton testifiqui en l’‘impeachment’ a Trump

La pressió sobre els senadors del Partit Republicà perquè acceptin testimonis en el judici polític que es fa a Donald Trump a la cambra alta dels Estats Units s’ha intensificat després que s’hagi filtrat que en un llibre de pròxima publicació l’exconseller de Seguretat Nacional John Bolton confirma que el president volia congelar l’ajut militar a Ucraïna fins que Kíev no investigués Joe Biden, el seu principal rival polític. La revelació de Bolton, publicada pel diari The New York Times, reforça dos dels principals arguments del Partit Demòcrata en el procés d’impeachment: que Trump es va servir del càrrec per a beneficis polítics i la necessitat que s’accepti que compareguin al Senat testimonis vetats per la Casa Blanca com Bolton per esclarir els fets.

Bolton, que va deixar el govern nord-americà el setembre passat per diferències polítiques amb el president, tenia coneixement directe dels plans de Trump en relació amb Ucraïna i és un dels quatre alts o exalts responsables de l’administració que els demòcrates han demanat que testifiquin.

Trump va negar de ple la versió del The New York Times, que sosté que el president hauria dit a Bolton, l’agost passat, que volia blocar 391 milions de dòlars d’ajut militar a Ucraïna fins que el govern de Kíev no engegués una investigació sobre l’exvicepresident Biden i el seu fill Hunter Biden. “Mai vaig dir a Bolton que l’ajut a Ucraïna estigués vinculat a investigar els demòcrates, ni els Biden”, va dir Trump en una piulada a Twitter. “De fet, ell mai no es va queixar de res d’això. Si Bolton ha dit això deu ser per vendre llibres”, hi va afegir el president.

La revelació, però, pot provocar esquerdes entre els republicans i ahir el senador i candidat a la presidència republicà el 2012, Mitt Romney, va afirmar que la versió de Bolton incrementarà el nombre de senadors republicans que votaran a favor de demanar que almenys l’exconseller de Seguretat Nacional testifiqui. Romney va dir que havia parlat d’aquest afer amb altres senadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia