Política

Trump rep un bany de masses entre els seguidors antiavortistes

La Marxa per la Vida omple de milers de conservadors el centre de Washington

El president dels EUA converteix l’acte en un míting per seduir el votant religiós

Des de fa més de mig segle, els antiavortistes celebren una manifestació de protesta al centre de Washington. L’anomenada Marxa per la Vida omple els carrers de milers de conservadors amb pancartes reclamant que es derogui la permissivitat en la interrupció de l’embaràs, exigència que defensen per una moralitat religiosa que creuen que els EUA ha perdut i ha de recuperar.

Els assistents són camp de cultiu de vots per al president del país, Donald Trump. I, en any electoral, va fer el que mai havia fet ningú per intentar seduir-los: participar en la manifestació activament. Ha estat la primera vegada en la història que un inquilí de la Casa Blanca, sigui del bàndol que sigui, deixava el Despatx Oval per encapçalar la reivindicació.

Trump va convertir l’anual trobada d’antiavortistes en un més dels seus mítings de campanya. Els votants religiosos més conservadors, especialment els evangèlics de raça blanca i els catòlics més fervorosos, són base clau del seu electorat, i hi confia cegament per repetir la victòria en les presidencials del novembre. Una relació estranya i que, fins a l’entrada de Trump al circ polític, era impensable: més d’una vegada, des de com a mínim l’any 1999, l’ara president s’havia declarat públicament a favor de la llibertat de les dones per decidir sobre el seu cos “en tots els aspectes”.

Els interessos polítics van obligar-lo a canviar radicalment la seva posició sobre aquest tema. “Els infants no-nascuts mai han tingut un defensor més potent a la Casa Blanca”, va proclamar el president, que va assegurar: “Des del primer dia he actuat per defensar les famílies i protegir els qui encara no han nascut.”

Els milers de persones que es van concentrar al centre de la capital no van amagar que, a banda d’intentar demostrar la força del moviment autoanomenat “pro vida”, realment el que volien era donar suport a un president que els ha promès posar els temes de la seva agenda de nou sobre la taula. Les cèlebres gorres vermelles dels fanàtics trumpistes eren per tot arreu, els crits perquè es quedi quatre anys més a la Casa Blanca el van acompanyar durant el discurs, i fins i tot la megafonia va posar les sintonies que Trump utilitza per entrar i sortir dels seus mítings electorals. “Quan parlem del tema de l’avortament, els demòcrates han adoptat les posicions més radicals i extremes”, va assegurar.

Justament en un moment de la història en què els Estats Units estan més a prop que mai de revertir les polítiques de salut sexual, amb diversos estats posant en risc els fons i les activitats de clíniques avortistes i de suport a les dones, i amb un Tribunal Suprem disposat a revisar la sentència que legalitza l’avortament al país des del 1973.

Trump va fer el discurs just davant de la façana del Capitoli, escenari on continua, una jornada més, el judici polític contra ell. Ahir va acabar el torn dels congressistes demòcrates de presentar el seu cas. Avui comença la defensa del president, que tindrà fins dimarts per exposar les raons per les quals hauria de ser exonerat.

L’atac iranià va causar 34 ferits

El Pentàgon va corregir ahir la informació sobre els danys causats per l’atac iranià de principis de gener contra bases militars nord-americanes a l’Iraq com a represàlia per l’assassinat de Qasem Soleimani, cap de la Guàrdia Revolucionària. Un portaveu militar nord-americà va reconèixer que s’han comptabilitzat 34 ferits, que van des de les contusions fins als traumatismes cerebrals, conseqüències molt més greus de les informades anteriorment, que ara han hagut de rectificar. El president Donald Trump havia dit fins i tot que l’atac no havia comportat cap dany “seriós” entre el personal nord-americà, i que es resumia amb pocs soldats amb “mals de cap”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona