Política

Albiach admet que els comuns treballen per obrir “un nou escenari al Govern” amb els partits del “desbloqueig”

La líder de CatECP augura que hi haurà eleccions “en breu” a Catalunya

La líder dels comuns a Catalunya, Jéssica Albiach, creu que s’anirà a eleccions “en breu” i ha admès que el seu espai treballa perquè s’obri “una nova etapa al Govern” amb forces d’esquerres. En una entrevista a ‘SER Catalunya’, Albiach ha assegurat que la confluència està parlant amb “tots els actors de pack de desbloqueig” en què hi ha la negociació dels pressupostos, el govern de coalició a l’Estat i “perquè es pugui obrir un nou escenari i una nova etapa al Govern”. La presidenta de CatECP al Parlament ha dit que no han parlat amb els republicans d’un eventual avançament d’eleccions però creu que és evident que el projecte Torra-Aragonès està “esgotat”.

Preguntada per si els comuns estan negociant amb ERC una reedició del tripartit “amb cares noves i noves situacions”, Albiach ha admès que estan parlant “amb tots els actors del pack de de desbloqueig”, que podria incloure PSC i ERC.

Els comuns no van ser convidats a la taula que dimecres a la tarda va reunir el Govern amb JxCat, ERC, la CUP, l’ANC i Òmnium però sí que han estat convocats per la taula de partits de divendres a la tarda. L’entitat presidida per Elisenda Paluzie va demanar descartar els comuns d’aquest primer espai en considerar que a la taula bilateral ja tenien presència, mitjançant el govern de l’Estat. Però Albiach ha defensat que volen estar “a totes bandes”: “Volem estar a tot els llocs on hi hagi diàleg per seguir avançant”, ha dit.

A la cimera independentista es va consensuar dur a la taula bilateral l’exercici d’autodeterminació, la fi de la “repressió” i l’amnistia, i Albiach creu que “no calia aquesta reunió” per acabar concloent aquests posicionaments ja coneguts. La líder dels comuns al Parlament ha insistit que el que cal es trobar “grans acords” i ha explicat que a la taula de divendres hi aniran amb la proposta de solucions a dues fases: blindatge de l’autogovern, el català o el sistema de finançament i articular la taula de diàleg entre governs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona