El pressupost d'Hostalric inclou un gran equipament gastronòmic

Es preveuen per aquest any 1,7 milions en inversions d'un total de 5

Tot i que és gairebé impossible que es materialitzi en aquest mandat, l'equip de govern d'Hostalric ha destinat una part important del pressupost, concretament 673.816 euros, a iniciar el projecte d'un centre d'interpretació del territori i de l'alimentació. Sota aquest nom, s'hi amaga una iniciativa amb la qual, entre altres coses, es pretén donar a conèixer els productes alimentaris que proporciona la comarca de la Selva, com ara els salsafins i les mongetes del ganxet; a més, es vol posar en funcionament una botiga agroalimentària i no es descarta crear tallers o cursets de cuina puntuals. No hi ha, però, encara cap projecte redactat ni res prou definit.

A banda de la partida pressupostària, aquest projecte disposa del finançament del fons Feder i ha estat una de les iniciatives aprovades en el marc de la llei de barris. De moment, es planteja que aquest nou equipament se situï a l'edifici de can Llença.

L'altre gran projecte inclòs en el pressupost per aquest exercici és el de la construcció de la piscina coberta, que s'emportarà 419.000 euros de les inversions previstes. Finalment, un tercer projecte consisteix a recuperar la via romana al tram comprès entre el portal de Barcelona i les escoles, situades a la zona coneguda com l'Hostalric nou, la part que urbanísticament ha crescut fora de la muralla.

Tot i així, l'Ajuntament reconeix que es tracta d'un pressupost restrictiu a causa de la crisi econòmica. En aquest sentit, el consistori ha decidit abaixar la quota de l'IBI del 0,82 per cent que s'aplicava al 0,80 per cent, malgrat que la revisió cadastral impedeix que es noti a la butxaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques estan preparades “pel combat”

barcelona