Política

L’Ajuntament de Barcelona reclama la llibertat “immediata” de Junqueras

El consistori exigeix la nul·litat de la sentència de l’1-O, rebutja la condemna a Torra i diu que és el Parlament qui decideix sobre la presidència de la Generalitat

L’Ajuntament de Barcelona ha instat aquest divendres l’Estat i el Tribunal Suprem a aplicar la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). En aquest sentit, un cop coneguda la sentència, “exigeix la nul·litat de la sentència del judici de l’1-O” i reclama la llibertat “immediata” d’Oriol Junqueras.

Per altra banda, el consistori també ha rebutjat la via penal i la sentència de desobediència que condemna Quim Torra i ha reconegut que “és el Parlament, i no els tribunals” qui ha d’elegir qui ocupa la presidència de la Generalitat.

Així ho recull una proposició presentada per JxCat i ERC que s’ha aprovat al ple d’aquest divendres amb els vots favorables dels independentistes i de Barcelona en Comú. La proposició ha comptat amb els vots contraris del PSC, el PP, Cs i Barcelona pel Canvi. És a dir que el govern de Colau i Collboni ha votat dividit.

L’aprovació s’ha fet arran d’una petició “amb caràcter d’urgència” plantejada pels dos grups independentistes a l’ajuntament coincidint amb les sentències a Junqueras i a Torra dijous.

El text aprovat també condemna la “vulneració dels drets polítics” de Junqueras, Puigdemont i Comín i recull que la institució remetrà un comunicat de reconeixement d’aquests drets a tots els organismes internacionals dels quals participa.

A més, reconeix els drets dels barcelonins i barcelonines que van exercir el seu vot en les eleccions europees del 26 de maig passat votant opcions independentistes i reclama que no es “vulnerin” els seus drets.

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en nom del govern d’ERC, JxCat i del Comú, també ha reclamat aquest divendres la nul·litat de la sentència del procés i la llibertat d’Oriol Junqueras i de la resta de presos independentistes, després de la sentència del TJUE que avala la immunitat del president d’ERC com a eurodiputat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona