Política

estat espanyol

El PP i Vox rebutgen condemnar l’atac al centre de MENA a l’Assemblea de Madrid

L’Assemblea de Madrid –el parlament autonòmic– no ha reprovat com a institució el llançament dimecres d’una granada contra el centre de primer acolliment de menors estrangers no acompanyats (MENA) del districte madrileny d’Hortaleza. El PP i Vox ho van impedir en oposar-se a condemnar amb una declaració institucional l’atac al centre amb un artefacte explosiu, que els Tedax van fer explotar de manera controlada sense que ningú resultés ferit.

Per a l’aprovació d’una declaració institucional és necessari el consens de tots els grups parlamentaris, per la qual cosa el text, que reprovava “els discursos d’odi”, no va poder prosperar. Els grups de Més Madrid i Unides Podem van presentar ahir per separat una iniciativa per condemnar “aquest atemptat terrorista” i van criticar la posició “menyspreable” de l’ultradretà partit de Santiago Abascal, a qui van acusar de promulgar “discursos xenòfobs i racistes”. En declaracions als mitjans, Unides Podem va lamentar que el PP i Vox no haguessin censurat els fets i es va preguntar “què passaria si no hagués estat contra nens pobres o hagués estat a la Puerta del Sol”. “Haurien sortit immediatament a condemnar-ho”, va afegir la formació morada.

Més Madrid va criticar que el PP i Vox “s’hagin negat a condemnar aquest atemptat terrorista”, alhora que va retreure a la portaveu del partit d’extrema dreta, Rocío Monasterio, la seva “actitud menyspreable”. Segons la seva opinió, Vox ha generat “un caldo de cultiu per a l’odi i l’assenyalament públic dels menors que estan sols”. Per la seva banda, la portaveu de Vox va dir que no es penedia d’haver posat el focus d’atenció de la seva campanya electoral en el centre de MENA d’Hortaleza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona