Política

El fiscal superior creu que el president de la Generalitat va fer “befa” en substituir el llaç groc per un de blanc

Francisco Bañeres diu que la JEC era plenament competent per ordenar a Torra la retirada dels llaços

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha assegurat aquest dilluns a la tarda que la Junta Electoral Central (JEC) era plenament competent per ordenar al president de la Generalitat, Quim Torra, que retirés els llaços grocs i les pancartes a favor dels polítics presos en període electoral.

Així, ha recordat que Torra no va dubtar de la competència fins molts dies després de rebre la primera ordre i el president no ho va qüestionar públicament. A més, Bañeres ha recordat que el debat no és sobre la llibertat d’expressió, ja que les pancartes i llaços es van poder tornar a penjar l’endemà de les eleccions municipals i europees del 26 de maig.

D’altra banda, l’acusació popular per part de l’advocat de Vox Juan Cremades ha assegurat que després de la sessió d’aquest dilluns ha quedat acreditat que Torra no va donar compliment a “cap dels acords” i que a més va fer “befa” de no haver-ho acomplert. Ha avisat que incomplir les resolucions judicials i administratives “no queda emparat” en el dret a la llibertat d’expressió i ha subratllat que el cap del Govern va actuar amb voluntat “reiterativa” de voler incomplir els acords de la Junta Electoral Central (JEC).

Cremades ha defensat la competència de la JEC a Catalunya perquè no hi ha un organisme amb una llei electoral pròpia catalana. A més a més, ha dit que Torra no havia argumentat la suposada manca de competència de la JEC fins a la sessió del judici per “eludir una condemna”.

El lletrat ha criticat que Torra al·legues la impossibilitat de complir la resolució de la JEC pel gran nombre d’edificis públics afectats, al mateix temps que el conseller d’Interior, Miquel Buch, complís el requeriment en 24 hores. “Torra ha actuat sabent les condicions penals i administratives que podia generar els seus actes, informat per la JEC”, ha detallat.

Cremades ha dit que l’acusació popular demana una sentència de conformitat amb l’escrit d’acusació. A més a més ha lamentat que Torra hagi vulnerat de forma “manifesta” l’obligació dels serveis públics de garantir els processos electorals. Finalment, ha apostat perquè en cas que no es reconegui el delicte de desobediència, que es tingui en compte la negació d’auxili. “És notori que Torra no va facilitar cap mena de cooperació a la JEC per complir el deure de naturalitat política”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona