Política

Mossos que eren a col·legis gironins l’1-O asseguren que Guàrdia Civil i Policia Nacional van carregar només d’arribar

Els agents declaren al jutjat que no hi va haver coordinació amb la policia catalana i que no els van informar de les actuacions

Els Mossos d’Esquadra que eren als col·legis electorals de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva on van actuar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l’1-O han declarat aquest dilluns com a testimonis al jutjat d’instrucció 2 en el marc de la investigació per les càrregues.

En aquest sentit, els agents han explicat que a cada punt de votació hi havia una parella de Mossos i que les policies espanyoles van carregar contra les persones que protegien els col·legis només d’arribar, sense intentar fer mediació abans.

A més, han dit que l’actitud dels manifestants era pacífica o de resistència passiva. Aquests Mossos han assegurat que no hi va haver coordinació amb la policia catalana per part dels cossos policials estatals i que no els van informar de les intervencions previstes.

A més, també han declarat que es van “sorprendre” quan van veure arribar les unitats de Guàrdia Civil o de Policia Nacional i que van actuar directament, sense intentar dialogar amb les persones que protegien els col·legis o coordinar-se amb el binomi de Mossos. “No hi va haver una actitud dialogant o un intent de negociació previ, sinó que sembla que l’actuació va ser directa per impedir la votació, sense valorar la proporcionalitat ni les conseqüències de la seva actuació”, ha apuntat el portaveu del col·lectiu d’advocats voluntaris que va interposar la querella, Albert Carreras.

Segons Carreras, alguns mossos sí que han declarat que Policia Nacional o Guàrdia Civil van actuar “amb força violència” i que algunes càrregues van ser desproporcionades.

Aquest divendres estan citats a declarar com a investigats cinc agents més de la Policia Nacional. També queda pendent la continuació de la declaració del policia que va perdre una càmera al col·legi Verd i el visionament de les imatges enregistrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona