Política

El PSOE consultarà l’acord amb Podem a la militància el 23 de novembre

“Dones suport a l’acord assolit entre el PSOE i Unides Podem per formar un govern progressista de coalició?” és la pregunta que la direcció formula als afiliats

José Luis Ábalos crida a “aixecar un dic de contenció progressista” davant “la dreta més extrema que es recorda des de la transició”

La Comissió Permanent de l’Executiva Federal del PSOE ha aprovat les bases i el calendari per a la celebració d’una consulta a la militància sobre l’acord amb Podem el pròxim dissabte 23 de novembre.

Segons una nota que ha fet pública la formació, la pregunta serà: “Dones suport a l’acord assolit entre el PSOE i Unides Podem per formar un govern progressista de coalició?”. Va dirigida a tots els militants i afiliats del PSOE, Joventuts Socialistes d’Espanya, i els del PSC, així com la seva organització juvenil que formin part del cens el 18 de novembre.

El PSOE actua d’aquesta manera d’acord als estatuts del partit, que estableixen que la consulta és obligada i vinculant.

Aquest dilluns no hi ha hagut roda de premsa dels socialistes, però el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha fet públic un vídeo on crida la militància socialista a donar suport a l’acord per “desbloquejar d’una vegada per totes la governabilitat”. Segons Ábalos, es tracta de “completar el gir social i redistributiu” i “aixecar un dic de contenció progressista” davant “la dreta més extrema que es recorda des de la transició”.

El PSOE, ha afirmat Ábalos, té “la responsabilitat política i moral” de formar govern i superar “les hostilitats” de la dreta i la seva “resistència a perdre el poder” i a fer “una oposició responsable”.

Segons ell, la dreta “aprofitarà qualsevol oportunitat per posar pals a les rodes de la governabilitat i deslegitimar la victòria del PSOE i desestabilitzar-nos com a partit”. Ha recordat que “ho han fet sempre” i també que PP i Cs “van de la mà de la ultradreta de Vox”, i per tant “cal “no donar excuses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona