Política

Amnistia Internacional demanarà l’alliberament immediat de Sànchez i Cuixart

L’ONG critica que la sentència de l’1-O es basi en una definició “vaga” del delicte de sedició del codi penal espanyol i en una interpretació “massa general i perillosa”

L’informe apareix publicat a la pàgina web de l’organització a Suïssa abans de data anunciada i és despenjat poc després

Amnistia Internacional (AI) va anunciar que faria públiques l’informe amb les conclusions sobre la sentència de l’1-O dimarts però la versió francesa del web de l’organització a Suïssa les ha publicat aquest divendres a través d’un comunicat que ha recollit Vilaweb i que ja no està penjat.

En l’escrit, l’organització denuncia que els drets a la llibertat d’expressió i de reunió pacífica estan amenaçats a l’Estat i centra les crítiques en la condemna a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Amnistia considera que “trepitja els seus drets a la llibertat d’expressió i reunió pacífica” i en demana l’alliberament “immediat”. A més, recrimina que la condemna es basa en una definició “vaga” del delicte de sedició del codi penal espanyol i en una interpretació “massa general i perillosa”.

Sobre els líders polítics independentistes condemnats, l’organització diu que la “imprecisió” de la definició i la seva interpretació “àmplia posen en dubte les condemnes per a la sedició” pronunciades contra ells.

L’organisme alerta que la desobediència civil “pacífica” està “protegida per la legislació internacional sobre drets humans” i que una acusació “excessiva per fets de desobediència civil restringeix indegudament el dret a reunió pacífica i viola el dret internacional”. Segons AI, la sentencia obre el camí perquè les autoritats estableixin un “sostre il·legal” en el nombre de persones que poden exercir el seu dret de manifestar-se pacíficament a la vegada. “Una manifestació no perd el seu caràcter pacífic perquè es cometen actes il·legals o alguns manifestants utilitzen la violència”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES