Política

El govern espanyol recorda a ERC que aposta pel diàleg, però no farà “ni un pas fora de la Constitució”

Celaá: “Qui s’oposi als camins establerts a la Constitució i l’Estatut haurà d’explicar perquè i quina alternativa proposa”

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha advertit aquest divendres en roda de premsa al Consell de Ministres que el preacord subscrit entre el PSOE i Podem suposa “una aposta clara pel diàleg dins de la Constitució i l’Estatut” a Catalunya, i el nou executiu no farà cap “pas enrere” respecte a la solució del que avui ha qualificat com a “conflicte polític”, però tampoc “cap pas fora de la Constitució”. Un missatge a ERC després de la reunió d’aquest dijous entre el portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, i la del PSOE, Adriana Lastra. En aquest marc, ha advertit també els republicans que “qui s’oposi als camins establerts a la Constitució i l’Estatut haurà d’explicar perquè i quina alternativa proposa”. Segons Celaá, l’objectiu del nou govern és Seguir fomentant el diàleg a Catalunya, i “davant fórmules del passat ho farà amb les garanties del Futur: entesa, trobada i convivència”. Tot, ha dit, es farà “dins de la Constitució”.

Celaá ha insistit que el president del govern espanyol apel·la a la responsabilitat de “tots els partits” tret de la ultradreta per fer possible aquest govern estable. “Tots tenen l’oportunitat d’arribar a acords per superar la “crisi territorial a Catalunya”, ha sentenciat.

En tot cas ha reiterat –tal com va apuntar Sánchez aquest dijous en roda de premsa a La Moncloa- que “els primers” que han de parlar “són els partits catalans entre ells” i “l’independentisme ha d’abandonar el seu monòleg i reconèixer els qui no ho són com una part essencial de la Catalunya plural”.

“Europa espera la solució espanyola”

Segons Celaá, en aquesta tasca cal “sentit d’Estat”, i “això és el que reclamem a totes les forces polítiques”. “Europa espera la solució espanyola perquè d’això en depèn en bona mesura la pròpia solució d’Europa”, ha sentenciat.

Ha recordat que en la reunió d’aquest dijous entre el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, tots dos van apostar “per una Unió Europea forta”, i “mai es podrà afrontar aquest repte des d’una Unió Europea dèbil, amb països fragmentats i temorosos del seu destí”.

“Una UE composada per molts països dèbils mai podrà ser una UE forta, i avui la nostra fortalesa comuna és la millor forma de garantir els drets de centenars de milions de ciutadans europeus”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid