Política

Desenes de persones tallen l’autopista AP-7 a l’Ampolla en sentit nord

Unes 200 persones tallen l’A-7 i l’A-27 a Tarragona

Una acció de protesta bloqueja els accessos a la frontera a Puigcerdà

Diverses mobilitzacions han provocat aquest dimarts al vespre talls de trànsit a diversos punts de les carreteres de la xarxa viària catalana en paral·lel a la convocatòria del Tsunami Democràtic per bloquejar l’AP-7 a l’altura de Girona.

A Tarragona, unes 200 persones convocades pel han tallat l’autovia A-7, l’A-27 i la T-11. Els manifestants han estat convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Assemblea Juvenil de la URV i Batzac-Joventuts Llibertàries al Campus Catalunya de la URV a les set de la tarda, i han decidit fer talls de carreteres. S’han anat desplaçant a peu d’una a l’altra i han acabat a la plaça Imperial Tarraco sense que s’hagin produït incidents, més enllà de retencions puntuals a les vies afectades.

Primer s’han dirigit a l’A-7, a la qual han accedit cap a tres quarts de vuit per l’avinguda Catalunya i han ocupat les dues calçades. L’efecte en aquest punt ha estat escàs perquè els Mossos d’Esquadra ja havien desviat el trànsit i el tall només ha afectat una vintena de vehicles que han quedat atrapats en sentit sud. Al cap d’uns minuts, els agents han fet girar cua als vehicles i han alliberat la via.

Els manifestants han iniciat aleshores una marxa amb la intenció d’entorpir el trànsit a altres carreteres. L’acció s’ha desplaçat a l’autovia A-27, que ha quedat tallada cap a un quart de nou en els dos sentits de la marxa. Tot i que els Mossos hi havien arribat abans, aquí les retencions han estat més significatives. Fins i tot s’han viscut uns moments de tensió amb una dona que viatjava en un vehicle, que s’ha encarat amb alguns manifestants mentre que demanava que la deixessin passar perquè tenia una filla a l’hospital en estat molt greu. Els concentrats finalment li han obert pas.

Després d’aproximadament una hora ja quasi no quedava cap vehicle perquè els Mossos han repetit l’acció de l’A-7. Aleshores els concentrats s’han dirigit cap a la T-11, amb la intenció de tornar cap al centre de la ciutat. Aquesta via també ha quedat tallada uns minuts mentre hi passaven els manifestants, que han acabat l’acció a la plaça Imperial Tarraco, on l’han desconvocada.

Talls a l’AP-7, l’Eix Transversal i la frontera a Puigcerdà

Desenes de persones han tallat l’autopista AP-7 aquest dimarts a l’altura de l’Ampolla (Baix Ebre). Els manifestants, que estaven convocats a la plaça Catalunya, s’han dirigit cap a la via ràpida i l’han tallat al trànsit en sentit nord poc abans de les nou de la nit.

Una altra manifestació ha bloquejat l’N-154 i l’N-152 a Puigcerdà, les dues vies que connecten amb la Catalunya del Nord.

Poc abans de les nou de la nit un altre acció de protesta ha interromput la circulació de vehicles a la C-25 en tots dos sentits a l’altura de Folgueroles.

També s’ha tallat l’A-2 a Fornells de la Selva en tots dos sentits. El trànsit es desvia per l’N-II.

Als accessos de Barcelona, hi ha talls a la C-31 a Sant Adrià de Besòs en direcció Barcelona per una manifestació i a la B-23 cap a la diagonal. En tots dos casos es fan desviaments cap a les Rondes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona