Política

Borràs afirma que Sánchez ha certificat la “defunció” de la separació de poders a Espanya

JxCat considera que el PSOE continua la “línia d’intervenció” del PP en reivindicar el control sobre la Fiscalia per extradir Puigdemont

La cap de llista de JxCat a les eleccions el 10-N, Laura Borràs, ha afirmat que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha certificat la “defunció” de la separació de poders a Espanya. En un contacte amb la premsa des de la Sagrera (Barcelona) aquest dimecres al matí, Borràs ha comparat el candidat del PSOE amb l’exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría (PP). Sánchez ha reivindicat aquest dimecres el seu control sobre la Fiscalia per extradir Carles Puigdemont. Així, Borràs considera que els socialistes continuen la “línia d’intervenció” del PP, amb l’objectiu d’”escapçar” l’independentisme i perseguir Puigdemont.

Acompanyada del conseller Damià Calvet, Borràs ha constatat que Sánchez ha certificat avui que la separació de poders és “inexistent” a l’Estat: “I tot per frenar l’independentisme i els qui defensem polítiques independentistes en el marc de la llei, amb les urnes i la democràcia”, ha denunciat l’exconsellera.

El líder del PSOE ha reivindicat avui el control de l’executiu espanyol sobre la Fiscalia per impulsar l’extradició de Puigdemont. Després de defensar durant tot el procés judicial de l’1-O que la Fiscalia és autònoma i, per tant, el govern estatal no podia reclamar-li una rebaixa de les acusacions als líders independentistes, Sánchez ha apuntat avui tot el contrari: “La Fiscalia de qui depèn?”, ha recordat en una entrevista a RNE, on ha afirmat que la Moncloa està “treballant en subministrar tota la informació a la justícia belga”.

És la resposta que ha donat a Puigdemont després de prometre en un acte electoral que aconseguiria que fos deportat a l’Estat. Puigdemont li va preguntar des de Brussel·les si pretenia “segrestar-lo” o fer l’extradició de manera “il·legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona