Política

Només 25, als jutjats de Girona

Òmnium Gironés denuncia el tracte desigual davant el límit imposat pel TSJC

Moments de tensió amb presència d’antiavalots de Mossos a la porta davant dels crits de llibertat dels autoinculpats

La cua ja era nombrosa a dos quarts de nou de matí, quan els gironins que es volien autoinculpar esperaven pacíficament que el jutjat obrís portes. Una parada d’Òmnium facilitava els papers als qui no s’ho portava de casa. Entre els que es volien autoinculpar, professors de la UdG com Joan Vergés, que imparteix classes de Filosofia Política i Ètica. Vergés insistia en la injustícia de l’empresonament i com a classe, aquests dies, s’ha aprofitat per parlar de textos sobre desobediència civil i violència. “Veig cares més atentes entre l’alumnat”, assenyalava. A la cua, també polítics com l’ex eurodiputat i filòsof Josep Maria Terricabras i l’actor i director teatral Martí Peraferrer Vayreda.

Quan els Mossos van informar que, seguint la resolució del TSJC de “perill de col·lapse del jutjat de guàrdia”, només deixarien passar a 25 persones, es van escoltar crits de “ llibertat ” de la gent amuntegada a les escales. Es van viure moments de tensió i nerviosisme amb els Mossos barrant el pas, tancant per la força i amb certa violència la porta i amb una persona al terra. Terricabras va exercir de mediador amb el cap dels Mossos i amb la degana. També el president d’Òmnium Gironès, Sergi Font va contribuir a la calma.

Després d’un tira i arronsa, entre els responsables de Mossos i de la campanya, de tres quarts d’hora, temps durant el qual van arribar sis agents antiavalots que es van situar just a l’accés dels jutjats, es va decidir delimitar amb una cinta la cua dels autoinculpats i es va acordar deixar entrar tothom al jutjat de guàrdia número 3 per registrar les autoinculpacions. “Enlloc han posat restricció a l’hora de presentar la autoinculpació; no és comprensible que en els Jutjats espanyols de Girona es faci”, explicava el professor de la UdG, Xavier Antich, membre de la junta nacional d’Òmnium. “No hi ha cap raó objectiva tot i la resolució del TSJC d’admetre’n 25” i afegia que “el registr tarda un segon a fer-se”.

Tot i l’acord de deixar entrar tothom, només es van poder autoinculpar 25 persones als jutjats de Girona. La negativa va provocar de nou rebombori. Alguns van optar per anar a la comissaria dels Mossos a Gran Via Jaume I i després d’una llarga espera, van poder autoinculpar-se. Sergi Font, president d’Òmnium Gironès, denunciava la mesura“discriminatòria” quan a altres llocs “s’havia pogut fer amb tota normalitat”. Els que no van poder autoinculpar-se van registrar una queixa, pel tracte rebut, a l’oficina d’atenció al ciutadà dels jutjats. Va valorar d’”innecessària” la presència dels antiavalots. Font va insistir amb la degana la qual no va reconèixer l’acord previ de deixar entrar tothom i es va limitar a seguir les instruccions del TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA