Política

Continuen els talls de carretera a diferents trams de la xarxa viària catalana

Balanç de talls de carretera a les set de la tarda

Continuen les afectacions a diferents carreteres de la xarxa viària catalana per les protestes en contra de la sentència de l’1-O.

Les ‘Marxes per la Llibertat’, que congreguen milers de persones que durant 3 dies caminaran en 5 columnes fins a Barcelona, dificulten la circulació a l’N-2 la columna de Girona, a la C-16 la columna de Berga, a la C-17 la columna de Vic, a l’A-2 la columna de Tàrrega i a l’AP-7 la columna de Tarragona. Les columnes que han sortit des de Vic i Girona han estat les que més persones han arribat concentrar al llarg del recorregut, superant les 10.000 persones. A les altres columnes també s’han aplegat milers de persones.

Pel que fa a les manifestacions, al llarg del dia n’hi ha hagut talls de carreteres a la C-31 a l’Hospitalet; a la C-60 a Argentona; a l’N-II a Vilassar de Mar, a Vidreres i a Sils; a la C-51 a Alió; a l’A-2 a Riudellots de la Selva; a la C-66 a Corçà; a la TP-2125 a Banyeres del Penedès, i a l’N-240 a Montblanc.

D’altra banda, a la ciutat de Barcelona hi ha hagut afectacions a la Gran Via en ambdós sentits a l’altura de plaça Espanya i afectacions a la Rambla, també en ambdós sentits, per una manifestació en moviment sentit Colom, segons informava la Guàrdia Urbana.

També a Barcelona, cap a les cinc de la tarda s’ha tallat la ronda litoral a l’altura de la sortida 21, igualment en tots dos sentits, per manifestació en moviment. La Guàrdia Urbana ha fet desviat els vehicles. A tres quarts de sis la Guàrdia Urbana informava que s’havia normalitzat el trànsit en aquest punt. Un cop s’ha netejat el tall de la Ronda Litoral, la concentració s’ha traslladat a la Via Laietana, on ha quedat afectat el trànsit en tos dos sentits de la marxa i la Guàrdia Urbana s’ha vist obligada a desviar-lo des dels dos extrems del carrer. Cap a tres quarts de set, la Guàrdia Urbana notificava que el trànsit s’havia restablert. Paral·lelament, les cantonades Marina i Roger de Llúria amb la Gran Via també han quedat tallades, fet que ha alterat el servi de bus urbà a la zona.

A Figueres, uns 300 estudiants han tallat des de poc després de les cinc de la tarda l’N-IIa en rebuig per la sentència del Suprem. Els joves han recorregut amb estelades i pancartes diversos carrers de la ciutat passant per la Rambla, la plaça de la Palmera, el carrer Ample, el carrer Peralada, la plaça de l’Ajuntament i la pujada del castell fins a arribar a la carretera, a l’alçada de l’hotel Empordà, on s’han assegut a la via.

Segons informava el Servei Català de Trànsit, a banda de les carreteres afectades per les ‘Marxes per la Llibertat’, hi ha afectacions a la C-25/C-17 a Gurb, a Montblanc la C-14/N-240, a la C-51 a Alió, a la C-37 als Túnels de Bracons i a la sortida 130 de la C-32 a Palafolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona