Política

Maragall: “Ha començat una nova cursa entre la repressió i la llibertat”

El president del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona assegura que tant ERC com el poble català estan preparats “per resistir, persistir i guanyar”

En el 79è aniversari de l’assassinat de Lluís Companys, la diputada republicana Marta Vilalta demana convertir “la injustícia en energia, coratge i força democràtica”

“Ha començat una nova cursa entre repressió i llibertat. Ens toca tornar la llibertat al seu lloc: al carrers, als caps i als cors dels catalans. I que sàpiguen que no hem vingut a participar, hem vingut a guanyar. Fem-ho! No hem vingut a fer de testimonis ni menys encara de víctimes”. Són les paraules d’Ernest Maragall, president del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, en l’homenatge aquesta matinada a Lluís Companys.

I és que en els parlaments posteriors a la marxa de clavells al Castell de Montjuïc de Barcelona, iniciada a les 6 hores, Maragall ha volgut subratllar que aquest “no és un any més”. “Tenim encara el cap ple de les imatges i els sentiments que ahir vam viure. Tots repartits per aquest país, demostrant la nostra condició de ciutadans lliures i expressant la nostra raó profunda, també la nostra ràbia i la nostra indignació”, ha indicat.

Al seu entendre, “aquesta coincidència històrica de la sentència i l’assassinat fa que la figura de Companys agafi profunditat històrica perquè ens retorna i ens envia el missatge de fins a quin punt estem en un combat històric amb l’Estat, formem part d’un mateix fil històric -ha argumentat-, però també sabem que les figures dels nostres presoners agafa un immens significat de present i de futur”.

Maragall ha assegurat que aquest és un Estat “ja addicte a la violència i la repressió, no sap parlar un altre llenguatge que no sigui aquest, però nosaltres tenim la claredat i la visió de no caure en el cercle de la violència i de la repressió. Estem preparats per a una altra cosa, ahir ho va tornar a demostrar”. I, en aquest context, “ERC també està preparada. Esteu, estem preparats per resistir, per persistir i estem preparats per guanyar des de la determinació de la gran majoria del poble català. No ens coneixen si pensen que amb l’amenaça i la por ens guanyaran”, ha sentenciat.

Per la seva part, la diputada i portaveu republicana Marta Vilalta ha remarcat que, “més que mai, en aquestes hores greus, com moltes hem tingut al llarg de la història, el missatge que hem de transmetre a la nostra gent és el de l’esperança”. “Fins i tot en aquells moments en què sembla que no hi és l’esperança, on sembla que tot està perdut”, ha dit.

Vilalta també ha fet referència a la sentència coneguda ahir i ha reiterat: “No és una sentència és una venjança, és un càstig contra aquells que el que han volgut fer és posar les urnes, que la ciutadania pugui decidir el futur, complir amb el mandat democràtic, és ser fidel -com ho va ser Companys- als ideals i els anhels de la ciutadania del nostre país”.

I, en aquest sentit, ha demanat: “Oblidem-nos de la venjança, omplim-nos d’esperança i convertim la injustícia en energia, coratge i força democràtica”. “Davant d’aquells que només els mou la voluntat de fer mal els hi diem que avui no acaba res: ni venceu ni convenceu. Tornarem i tornarem més forts. Som la generació que ha nascut per guanyar. Som la llavor de totes les victòries. Sempre seguirem persistents i determinats. Dempeus”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona