Política

Reforcen la presència policial a l’Aeroport de Barcelona, el Port de Tarragona i l’estació de Sants per la sentència

El Departament d’Interior posa en marxa el centre de coordinació, dirigit pels Mossos i amb presència de comandaments de Policia Nacional i Guàrdia Civil

La presència policial s’ha reforçat visiblement aquest dissabte a l’Aeroport de Barcelona, el Port de Tarragona i l’estació de Sants. Diverses furgonetes de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil custodien l’entrada d’aquestes infraestructures estratègiques de cara a la imminent sentència del procés i la previsió de grans mobilitzacions de la ciutadania. En paral·lel, la seu del Departament d’Interior ja ha posat en marxa el Centre de Coordinació (CECOR) amb l’objectiu de concertar les actuacions dels Mossos d’Esquadra amb els dos cossos policials espanyols. A primera hora del matí, a la Terminal 1 de l’aeroport del Prat s’hi han pogut veure diverses furgonetes dels antiavalots de la Policia Nacional, estacionades a l’exterior de la zona d’arribades i de la zona de sortides. Diversos agents porten armes llargues i fins i tot algun porta un escut.

També han passat per la zona de l’aeroport barceloní una furgoneta i un vehicle tot terreny del Grup de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil, els antiavalots del cos. A l’estació de Sants, en canvi, la presència policial és més discreta i les tres furgonetes de la Policia Nacional s’han estacionat a la part posterior que dona a la plaça de Joan Peiró i la parada de taxis. I pel que fa al Port de Tarragona, s’ha vist un major desplegament de la Guàrdia Civil, amb controls en una de les entrades de la infraestructura i diversos agents davant del patruller Infanta Cristina, atracat al Moll de la Costa del barri del Serrallo. A Girona ciutat, l’increment de la presència policial només s’ha fet sentir davant la subdelegació del govern espanyol amb dues furgonetes extra de la Guàrdia Civil.

Els tres cossos policials han fet diverses reunions els últims dies per coordinar-se l’operatiu i han acordat les funcions de cadascú. D’aquesta manera, l’ordre públic correspondrà a la policia catalana. Segons ha pogut saber l’ACN, els Mossos treballen amb l’objectiu de partir de la mediació en aquells llocs on hi pugui haver conflicte. En llocs crítics com la delegació del govern espanyol a Catalunya, es preveu que hi hagi un doble cordó, el primer format pels Mossos i un de segon amb agents de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil. Per la seva banda, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ja han reforçat la seva presència a Catalunya amb l’enviament d’agents procedents d’altres punts de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona