Política

Familiars dels CDR presos denuncien un “muntatge policial” per “atemorir”

Més de 3.000 persones s’han concentrat a la ciutat de Sabadell per rebutjar la decisió de l’Audiència Nacional

Els familiars i membres del grup de suport als set CDR empresonats denuncien un “muntatge policial de l’Estat” amb l’objectiu “d’atemorir” el moviment independentista. Ho han dit en una roda de premsa que s’ha celebrat a la plaça Sant Roc de Sabadell en què també han advertit que “l’independentisme no és terrorisme”. A l’acte hi ha assistit milers de persones que han acabat omplint la cèntrica plaça sabadellenca.

Dues hores després que hagi transcendit la notícia que el jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, havia decretat presó comunicada i sense fiança pels set CDR arrestat dilluns, els seus familiars i amics han volgut fer sentir la seva veu.

En una roda de premsa que ha acabat convertint-se en una concentració amb milers de persones, els familiars i membres del grup de suport als detinguts el 23-S han llegit dos comunicats en què han deixat molt clar que “l’independentisme no és terrorisme” i ha encoratjat tots els catalans a seguir lluitant malgrat l’estratègia de l’Estat per silenciar-los. “No defallirem”, ha expressat una familiar visiblement afectada que ha apel·lat a l’esperit de l’1 d’octubre per seguir lluitant.

Per la seva banda, una portaveu del grup de suport als detinguts el 23-S ha advertit que ha acusat l’Estat espanyol de tirar endavant un “muntatge policial” per posar fi a les reivindicacions dels catalans. “Ens acusa de terroristes perquè és l’única forma que té d’atemorir-nos però el terrorisme el fan ells”, ha apuntat. “Ens volen callades i obedients, però recordem totes les persones empresonades injustament per les seves idees polítiques, com els joves d’Alsasu, els consellers i conselleres o els Jordis”, ha assenyalat.

En aquesta línia ha encoratjat la ciutadania a seguir endavant: “Anem a totes per aconseguit la llibertat dels nostres i al mateix temps deixarem en evidència un règim desgastat en què la separació de poders és una ficció i on encara es respira l’estructura repressiva del franquisme”, ha etzibat.

Per aquest motiu ha exigit explicacions pel tracte que han rebut els CDR i la vulneració de drets que afirma han patit. També ha reclamat la seva posada en llibertat i l’absolució de qualsevol càrrec.

Tal com ja va passar dilluns després de la detenció de quatre sabadellencs per part de la Guàrdia Civil, els veïns de la ciutat han tornat a omplir la plaça Sant Roc en una protesta totalment pacífica. Els participants, més de 3.000 persones segons la Policia Local, han pronunciat càntics en contra de la policia espanyola i a favor de la llibertat.

També s’han convocat concentracions en protesta per l’empresonament dels independentistes detinguts dilluns passat a altres poblacions catalanes.

A Barcelona, unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dijous a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la presó sense fiança que ha decretat l’Audiència Nacional pels set membres dels CDR acusats de terrorisme. La manifestació, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els CDR, ha començat a les vuit del vespre i s’ha acabat desplaçant cap a la prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana.

A Girona, un miler de persones, segons la Policia Municipal, s’han manifestat contra l’empresonament dels set membres dels CDR a qui l’Audiència Nacional investiga per delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar estralls. La marxa ha començat a les vuit a la plaça del Vi, davant l’Ajuntament de Girona, i ha acabat a la comandància de la Guàrdia Civil, que va detenir els set independentistes dilluns. Els manifestants han denunciat que es tracta d’un “muntatge” de la justícia espanyola per criminalitzar l’independentisme.

A Tarragona, unes 300 persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a Tarragona per protestar per l’empresonament dictat per l’Audiència Nacional contra els set detinguts acusats de terrorisme en l’operació Judes. Els manifestants, convocats per diferents col·lectius independentistes, s’han reunit davant la subdelegació del govern espanyol i després s’han dirigit cap a la comissaria de la Guàrdia Civil. Els Mossos d’Esquadra però, els hi han tallat el pas en els darrers metres i s’han viscut moments de tensió entre policia i manifestants.

A Lleida, unes 200 persones s’han concentrat aquest dijous a la plaça de la Paeria per demanar la posada en llibertat dels set membres dels CDR detinguts dilluns i empresonats de manera preventiva i sense fiança aquest dijous per ordre de l’Audiència Nacional. La concentració, convocada pel CDR, ha començat a les vuit de la tarda a la plaça de la Paeria i, posteriorment, els manifestants s’han dirigit fins a la seu del PSC on han demanat la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Després la manifestació ha continuat i ha acabat a la plaça de la Pau, davant la subdelegació del govern espanyol.

La plaça Major de Vic ha estat el lloc on prop de 300 persones han mostrat el seu rebuig a l’empresonament dels independentistes, entre els quals hi ha l’osonenc Txevi Buigas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona