Política

Torrent considera “imprescindible” que l’independentisme faci autocrítica

El president del Parlament aposta per la “mobilització” en cas de condemna i demana el “màxim consens” en la resposta a la sentència

El president del Parlament, Roger Torrent, coincideix amb Quim Torra i creu que és “imprescindible” que l’independentisme faci autocrítica “per poder avançar”. Torrent considera que “cal revisar totes les decisions que s’han pres” i assegura que fent aquest exercici s’aconseguirà arribar a “l’horitzó polític de la llibertat”.

El president del Parlament també ha reconegut que hi ha hagut “debats semàntics” que han aportat “molt poc”. “Sempre diem que cal cosir les majories independentistes i sobiranistes del país a partir del nou cicle polític que s’obre després de la sentència”, ha assenyalat.

En aquest sentit, el president del Parlament ha cridat a mobilitzar-se en cas que la resolució del Suprem acabi condemnant els presos independentistes, i ha deixat clar que la resposta ha de ser “col·lectiva” i amb “el màxim consens”

L’autocrítica que ha de fer l’independentisme I que reclamava el president de la Generalitat, Quim Torra, és “imprescindible” a criteri de Roger Torrent. La segona autoritat de Catalunya considera que cal revisar si les decisions que s’han pres “són les millors o no”. “En la mesura que siguem capaços de revisar què hem fet bé i què no, vindrà la nostra fortalesa”, ha assenyalat Torrent que diu està “completament d’acord” amb Torra en aquest sentit.

El president del Parlament no ha entrat a valorar si s’han “prostituït les paraules” com considerava el cap de l’executiu català, però sí que ha reconegut “disquisicions terminològiques” i “debats semàntics” dins de l’independentisme que “ens han aportat molt poc” i que “només han servit per dividir l’àmbit republicà i independentista”.

En aquest sentit, Torrent ha demanat que es treballin “els grans consensos” perquè són “el que ens fa forts”. “Sempre ho hem reclamat, aquests consensos hi són i a més són la base del que ens permetrà avançar”, ha assenyalat el president del Parlament.

La resposta de país amb “consens”

El consens que Torrent ha reclamat en relació als debats, també l’ha reclamat en relació a la resposta que es doni a la sentència que es coneixerà en breu per part del Suprem. El president assegura que es tracta d’una sentència “històrica” que obrirà un nou cicle polític per Catalunya.

Preguntat sobre si una possible resposta seria una aturada de país com ha assenyalat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, Torrent no ha entrat en quin tipus d’acció s’hauria de prendre, però ha demanat que sigui “consensuada”. “La resposta ha de ser la que posi d’acord a tothom, la que generi consens i haurem de saber explicar les mesures”, ha reblat.

Torrent ha demanat “estar a l’altura” d’una resolució que “confirmarà la repressió” i reconeix la importància de les entitats socials al carrer, però també de les institucions. El president del Parlament ha fet una crida a mobilitzar-se en cas que la sentència condemni els presos independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona