Política

La manifestació de la Diada frega els 450.000 inscrits

Elisenda Paluzie assegura que s’ha revertit el “cert desànim” viscut aquest estiu “en part per la desunió dels partits”

La presidenta de l’ANC aposta per una “aturada de país” com a resposta a la sentència de l’1-O

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha anunciat aquest dimecres en una entrevista al programa El món a Rac 1 que quan falten poques hores per a la manifestació amb motiu de la Diada, la xifra d’inscrits ja frega els 450.000.

“Estem a punt d’arribar a les 450.000 inscripcions i ja arribem als 1.300 autocars plens. L’independentisme es tornarà a manifestar per la independència en una mobilització massiva”, ha celebrat Paluzie, que ha recordat que encara estan obertes les inscripcions.

Davant aquesta xifra, que s’apropa als 460.000 de fa un any, Paluzie ha constatat que “el suport de la base social es manté” malgrat el “cert desànim” que s’ha viscut aquest estiu “en part per la desunió dels partits polítics”. “Però s’ha revertit”, ha aplaudit.

La líder de l’entitat independentista ha observat que d’ençà que el catalanisme “ha fet la gran transformació, hi ha hagut discrepàncies”. “Aquesta última temporada de desacords és una mica més llarga i està costant més, però el context també és més difícil”, ha admès. No obstant això, ha subratllat que “la millor manera de lluitar contra la repressió és dir-li que no deixes el teu objectiu”. I és que segons ella, “és evident que la independència és més necessària que mai” davant la repressió de l’Estat.

En aquest sentit, ha considerat que és el moment de “refermar-se” i “reprendre el camí a la independència” i ha demanat que els diferents actors “ens posem d’acord per assolir-la el més aviat possible”. Paluzie ha avançat que hi haurà mobilitzacions “que acabarem d’acordar entre tots” i ha apostat per fer present el conflicte “a tot el món”.

Aturada de país

Pel que fa a la sentència de l’1-O, la líder de l’ANC ha augurat que provocarà “un xoc emocional que ara no preveiem”. “Hi ha molta gent que, de bona fe, creu que potser els absoldran”, ha apuntat.

Segons ella, la reacció a unes eventuals condemnes dependrà molt “de quina sigui la resposta política i institucional”. “No es pot demanar a la gent que siguin els únics que reaccionin. Serà en funció de si la resposta institucional i política està a l’altura”, ha indicat.

Paluzie ha afirmat que davant aquesta situació hi ha d’haver “una aturada de país” per “evidenciar que no podem normalitzar la sentència”. “Jo crec que una aturada de país hi ha de ser”. “Ja es veurà quin és el millor mecanisme, de quina durada, quin dia, si és aturada d’un dia, si es convoca una vaga general”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió