Política

Puigdemont demana que a la Diada s’escolti “la veu del poble cívicament alçat” contra la “repressió”

El líder de JxCat assegura que la “unitat del poble” és “molt més sòlida” que la “unitat merament política”

El president i els consellers Puig, Comín i Serret participen en l’acte de l’ANC a Brussel·les

El líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha reclamant aquest diumenge que els actes amb motiu de la Diada mostrin “la veu del poble cívicament alçat contra la injustícia i la repressió”.

En el marc de l’acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Brussel·les per celebrar la Diada, Puigdemont ha reivindicat la “unitat del poble” com a “molt més sòlida” que la “unitat merament política”. Segons ell, a Catalunya el “poble està unit a la democràcia i les llibertats”.

El president ha demanat que els actes de la Diada reivindiquin la independència per “fer possible un país que es decideixi entre tots i sense cap exclusió” i ha qualificat l’Estat “d’intolerant” i “d’al·lèrgic a la dissidència”.

Malgrat “totes les dificultats i amargors de la repressió”, Puigdemont ha fet una crida a “manifestar-se” i “alçar la veu” i ha avisat que els líders independentistes a l’exterior “no callaran mai”. “S’hauran d’esforçar per fer-nos callar”, ha advertit. Puigdemont ha subratllat que no “defalliran mai” i que parlaran com a “homes lliures” mentre “tinguin veu”.

En referència a l’Estat, el líder independentista a l’exili ha assegurat que “d’on només ha vingut repressió no es pot esperar una altra cosa” i que dins de l’Estat és “impossible desplegar totes les competències”. “A aquells que diuen que pertànyer a l’Estat espanyol està exempt de dolor, que ens ho preguntin a nosaltres o a les famílies dels presos”, ha assenyalat.

L’acte, que s’ha celebrat a l’esplanada de l’Atomium, l’icònic monument de Brussel·les, ha concentrat prop d’un centenar de persones. També hi han assistit els consellers del govern de Puigdemont Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret, que actualment és delegada del govern davant la Unió Europea UE.

Actes a Europa, els EUA i Mèxic

L’acte a Brussel·les amb motiu de la Diada no ha estat l’únic que s’ha celebrat a l’exterior. A la ciutat alemanya d’Stuttgart s’ha organitzat la segona edició del KulKatFest i a Niça s’ha convocat una concentració. També s’han fet actes a Ciutat de Mèxic i a diferents ciutats dels Estats Unitats, entre les quals hi ha Washington, Nova York, Chicago o Los Angeles.

Aquests no han estat els primers actes amb motiu de la Diada organitzats per l’ANC a l’exterior. El dissabte ja hi va haver concentracions a París, Àmsterdam i Dublín.

L’11 de setembre l’Assemblea ha convocat una concentració davant la residència del primer ministre Britànic, Boris Johnson, al 10 de Downing Street de Londres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona