Política

Iceta confirma que el PSC serà a la Diada

El líder socialista anima la ciutadania a participar de l’Onze de Setembre i crida a fer actes unitaris “on tothom s’hi pugui sentir còmode”

Creu que “no té sentit” una moció de confiança si no s’aproven els pressupostos perquè el govern està “en fallida”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat aquest divendres la presència del seu partit a la Diada. “I és clar que participarem, perquè és nostra com aquest país és nostre i animo a tots els catalans a participar”, ha dit.

En declaracions durant la trobada d’inici de curs polític que el PSC celebra cada any a Llofriu, Palafrugell (Baix Empordà), Iceta ha recordat que l’Onze de Setembre “és la nostra festa nacional definida per la primera llei que va aprovar el Parlament l’any 80”.

En aquest sentit, ha avançat que des del PSC faran una crida perquè tothom que vulgui participi de la Diada, i que es facin actes unitaris “on tothom s’hi pugui sentir còmode”, ha conclòs.

El líder socialista ha demanat que sigui un Onze de Setembre “de tots” i ha carregat contra Ciutadans (Cs) per, segons ell, “optar per l’enfrontament i la crispació”.

En aquest sentit, ha demanat “prudència i contenció” a Lorena Roldan que aquest divendres ha confirmat, en una entrevista a l’ACN, que el seu partit no participarà en els actes de la Diada.

Iceta ha lamentat que Roldan vegi el PSC com un partit que ha abandonat el constitucionalisme però li ha recordat que si haguessin fet cas al que deia Cs, l’alcalde de Barcelona i el president de la Diputació de Barcelona serien independentistes.

A més, ha dit que Cs és un partit que quan “sembla que pot tenir un lideratge els seus líders marxen”.

Govern en “fallida”

El PSC creu que una moció de confiança en cas que no s’aprovin els pressupostos com planteja el conseller d’Educació, Josep Bargalló, “no té sentit”.

El líder de la formació, Miquel Iceta considera que el govern que encapçala Quim Torra està “en fallida”, és “el més dividit” que ha tingut mai Catalunya i està “políticament esgotat”. Segons ell, “no es pot ajudar aquells que no saben on van”.

“Quan més aviat reconeguin aquesta realitat millor. No és una crítica de l’oposició, és constatar el que passa”, ha etzibat.

Iceta tampoc creu que la situació actual tingui res a veure la moció de confiança de Puigdemont quan no va tenir el suport per aprovar els comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona