Política

Ros, de la UGT, alerta Aragonès que la via judicial és lenta

El líder sindical aposta per conformar govern a l’Estat i aprovar pressupostos

Diu que les paraules de Torra representen “a una part” de l’independentisme i “no ajuden” al consens

El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha alertat que la via judicial és lenta i ha insistit que el que cal és conformar govern a l’Estat i aprovar pressupostos, també a Catalunya. Ros ha valorat així la proposta del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, de portar el govern espanyol als tribunals “per retenir de forma irregular” les bestretes del finançament. “Si hi haguessin pressupostos això no passaria”, ha afirmat, al temps que ha apuntat que la via judicial “no anirà ràpid”. “És més possible que arribi un govern i pressupostos que una sentència”, ha afirmat, tot i que ha afegit que “endavant” com a element de pressió per accelerar-ho.

Ros ha insistit en aquesta línia afirmant que “més enllà de respostes de judicialització legítimes” el que cal és “negociar i trobar un acord”. A més, ha assegurat que si s’haguessin aprovat pressupostos tant a Catalunya com a l’Estat “això no passaria”.

Valoració paraules de Torra

El secretari general d’UGT Catalunya ha afirmat que les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la confrontació “representen a una part de l’independentisme” i “no ajuden” a trobar consensos. En una trobada informativa, Ros ha lamentat les darreres declaracions dels polítics catalans en un marc de “dificultat per trobar consensos” i ha fet una crida a “començar a parlar de coses i deixar de fer declaracions”. En aquest sentit, ha lamentat que no s’estiguin fent trobades per consensuar una resposta a la sentència del procés, que ha afirmat que ha de ser “àmplia i plural” seguint els exemples del 10 de juliol del 2010 i el 3 d’octubre del 2017.

Ros ha lamentat que la tornada de les vacances està sent de “marcar posicions de part” i no pas de cercar “ponts i consensos”. Això ha dit que “no està ajudant gens” a trobar una resposta unitària a la sentència i ha alertat que aquesta no es pot “utilitzar” per continuar amb el procés. “Ha de ser proporcionada i el més àmplia possible”, ha dit.

Ha augurat però que ara per ara això sembla difícil perquè no s’estan produint reunions, com sí que va passar amb la sentència de l’Estatut o la resposta als fets de l’1-O. “Això no està passant, per tant la crida que fem al conjunt d’organitzacions és que ens posem a parlar discretament i sortim de posicions prefixades de comoditat”, ha etzibat.

A més, ha afirmat que ha de ser una resposta basada en “els drets” i a contribuir a que els presos deixin de ser-ho i trobar una solució política. “Hem de parlar d’això, no de com continua el procés”, ha dit. En aquest sentit, ha afirmat que les declaracions que “barregen” la sentència amb continuar amb el procés “no ajuden”.

D’altra banda, no ha entrat en el debat de si convocar o no eleccions pot ser una resposta a la sentència perquè aquesta és una decisió que ha de prendre la política.

Veu “suïcida” noves eleccions a l’Estat

Ros s’ha referit també a la situació a la política espanyola i ha considerat que seria “suïcida” arribar a noves eleccions perquè “si les dretes sumen governaran” i això comportarà un “retrocés social i democràtic, especialment a Catalunya, que pot ser vertiginós”. “Si anem a noves eleccions qui garanteix que no hi haurà Salvinis al govern de l’Estat?”, s’ha preguntat. El secretari general d’UGT Catalunya ha afirmat que “no hi ha diferències insalvables” i ha instat al PSOE i a Unidas Podemos a arribar a un acord d’esquerres el més aviat possible.

Per al líder sindical és “imprescindible” que hi hagi govern a l’Estat per poder també donar resposta a moltes de les problemàtiques plantejades a Catalunya i aprovar uns pressupostos. A més, ha apuntat que la gent està “cansada” de la situació actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la franja de Gaza

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA
ORIENT MITJÀ

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro