Política

El govern assegura a la Diada “la màxima representació”

Tanca la polèmica per les relacions amb l’ANC i fa pinya per la mobilització

Budó i Aragonès exhibeixen sintonia

La portaveu del govern, Meritxell Budó, va assegurar ahir que hi haurà “una màxima representació del govern” a la manifestació de la Diada, començant per ella mateixa, i va voler així tancar la polèmica sobre la mala relació entre societat civil i partits després que l’ANC anunciés que aquest any no reservarà espai als polítics a la capçalera. El fet que alguns exdirigents d’ERC, com ara Josep Huguet o Anna Simó, haguessin anunciat els últims dies a les xarxes que no hi aniran per la “música antipartits, i especialment anti-ERC”, que detecten –també el president Carles Puigdemont ho advertia ahir en aquest diari– havia acabat d’enrarir l’ambient, després de les crides a la unitat també a les entitats que havia fet l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, que dimecres van tenir resposta amb una compareixença conjunta d’Òmnium i l’ANC per animar l’independentisme a fer front comú.

Ahir, les dues ànimes de l’executiu –que també van voler exhibir bones relacions entrant barrejades a l’últim Consell Executiu abans de vacances, després que transcendís a més que aquesta setmana les sis conselleres van sopar plegades a Barcelona– van fer pinya, ja que el vicepresident, Pere Aragonès, també va assegurar taxativament, al costat de Budó, que ell participarà en els actes de la Diada, “també en el de la tarda”, per reclamar la independència, tal com ha fet els últims 20 anys. “No ens sentim exclosos, ens sentim cridats i hi serem”, va resumir la portaveu, que treia importància al lloc que hi ocupin els polítics. “La Diada és el màxim exponent de la unitat, defugim aquesta batalla; no és del govern ni dels partits, és de la gent, així que màxim respecte”, concloïa. “Això és un repte de tots: societat civil i organitzacions polítiques. Tots els passos s’han de fer amb mobilitzacions de tots”, insistia Aragonès.

Pel camí d’una resposta unitària

Budó va admetre que, amb la tanda que està fent el president Torra amb partits i entitats, s’han intensificat els contactes per traçar una resposta conjunta de l’independentisme a la sentència contra el procés, si bé va evitar avançar-ne detalls. “Hi continuarem treballant, quan exposem les conclusions ja explicarem millor la voluntat”, indicava. Budó, per cert, va atribuir a la “situació complexa” i a les “conteses electorals” el fet que s’hagi “desdibuixat” l’obra de govern i que la nota a la seva gestió hagi baixat al CEO. “Ara confiem poder recuperar la confiança”, cloïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona