Política

El PSOE es mostra “convençut” que hi haurà acord amb Podem

Adriana Lastra assegura que en els propers dies treballaran amb “discreció i lleialtat” per tirar endavant la investidura

La portaveu socialista defensa que l’esquerra “pot i s’ha d’entendre”

La vicesecretària general del PSOE, Ariadna Lastra, s’ha mostrar optimista i confiada que hi haurà un acord amb Unides Podem després del pas al costat del líder de la formació morada, Pablo Iglesias.

En declaracions als mitjans a Oviedo, on ha assistit a la investidura del socialista Adrián Barbón com a president del Principat d’Astúries, la socialista ha destacat que amb el gest d’Iglesias “s’obre una oportunitat que tothom estava esperant” per poder arribar a un acord entre les dues forces polítiques que faciliti la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. “Estic convençuda que hi haurà acord i el meu partit també”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha assegurat que treballaran en les properes hores i des “amb discreció, amb lleialtat i amb l’objectiu de tenir la setmana vinent un govern a ple rendiment”.

Lastra ha apuntat “les 48 hores que queden” fins al ple d’investidura s’aprofitaran des del PSOE i des d’Unides Podem per “parlar de moltes coses, com el programa del govern que ha de passar per fer front a les reformes necessàries”.

Segons ha dit, tant el PSOE com Podem han rebut motes peticions perquè s’entenguin i ha defensat que l’esquerra “sap, pot i ha d’entendre’s”. Per Lastra, el pacte és “necessiari” perquè es tracta de “donar resposta als milers de persones que van votar i esperen un govern de progrés”.

És per això que s’obre clarament a “parlar igualment de la participació d’Unides Podem” a l’executiu, ara que Iglesias s’ha descartat com a possible ministre.

La dirigent socialista ha posat en valor que el PSOE i Unides Podem “no parteixen de zero” sinó de dotze mesos de govern socialista durant els quals han aconseguit pactes que poden servir de base a les noves converses per al nou programa de govern. “Hem estat col·laborant i tenim la base de l’acord pressupostari que no va sortir endavant pel vot de la dreta i l’independentisme, però és una bona base. Tenim també el document de l’executiva del PSOE i treballem a partir d’aquí”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
Carib

Dimiteix el primer ministre d'Haití

barcelona