Política

El PSC arriba a un acord de govern amb Badalona en Comú Podem

Les dues formacions confien en poder donar “estabilitat” a la ciutat tot i que es tracta d’un executiu amb només vuit regidors

Els socialistes hi tindran sis regidors i els comuns, dos

El PSC ha arribat aquest dimecres a un acord de govern amb Badalona En Comú Podem en aquesta ciutat. El pacte arriba després de setmanes de negociacions i permetrà configurar un executiu més ampli –fins ara només disposava de quatre representants– integrat per un total de vuit regidors, sis del PSC i dos d’En Comú Podem.

Les dues formacions asseguren que el nou executiu és “prou fort” per donar “estabilitat” al municipi. Amb tot, esperen comptar amb la complicitat de Guanyem Badalona en Comú – ERC per tirar endavant els principals projectes de ciutat.

El govern de coalició neix amb la voluntat d’aconseguir una administració més eficaç, incrementar la xifra d’agents de la Guàrdia Urbana, millorar la dotació dels Serveis Socials, crear un parc públic d’habitatge i impulsar un pla de xoc per al manteniment dels carrers i centres esportius de la ciutat.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha assegurat que es tracta “d’un bon acord” i ha destacat el caràcter feminista del nou executiu que està format per cinc dones i tres homes. “Estem convençuts que amb aquest govern podrem fer una bona tasca i començarem a treballar avui mateix”, ha apuntat.

En aquest sentit ha considerat que és un govern “prou fort” com per tirar endavant els principals reptes que s’ha marcat. Ha recordat que en els darrers onze mesos la ciutat ha estat dirigida per un executiu del PSC que només disposava de quatre regidors. “Ha quedat demostrat que no és qüestió del nombre de regidors, sinó de la voluntat que es tingui”, ha dit el batlle.

La líder de Badalona En Comú Podem, Aïna Llauradó, ha explicat que la seva formació ha decidit sumar esforços amb el PSC perquè “la ciutat necessita estabilitat política”. Ha reconegut que preferiria que s’hagués pogut arribar a un acord “més ampli” que integrés també Guanyem Badalona En Comú – ERC, però s’ha mostrat convençuda que la coalició amb el PSC serà beneficiosa pel municipi.

“Esperem que les forces que han decidit que volen estar a l’oposició s’arremanguin i remin a favor per millorar Badalona”, ha afirmat. Llauradó ha subratllat la importància de sumar esforços i posar-se d’acord per tirar endavant els principals projectes.

El nou organigrama estableix que Llauradó serà la primera tinenta d’alcaldia i assumirà les competències d’Igualtat, Feminisme, Serveis Socials, Infancia i joventut, Migracions i Solidaritat. L’altra regidora d’En Comú Podem, Rosa Trenado serà la responsable de Medi Ambient, Desenvolupament Industrial i Innovació.

La resta de regidories recauran sobre el PSC i l’alcalde de la ciutat, Álex Pastor, tindrà les competències de Comunicació i protocol i presidirà Badalona Comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona