El govern de Sant Pol atura un concurs públic per «anomalies» i l'oposició hi veu interessos personals

L'alcalde demana un informe jurídic a l'Associació Catalana de Municipis

L'alcalde de Sant Pol de Mar va signar ahir un decret mitjançant el qual suspèn el procés selectiu per cobrir quatre places d'auxiliar administratiu a l'Ajuntament. Manuel Mombiela (CiU), amb el suport de la resta del govern local, argumenta la decisió en el fet que «s'han detectat diverses incongruències en el procediment», i amb l'objectiu de fer «una valoració més ajustada» ha demanat un informe jurídic a l'Associació Catalana de Municipis. Les presumptes irregularitats detectades fan referència a variacions d'un membre del tribunal sense que consti la designació per escrit, discrepàncies en les actes i criteris de puntuació d'alguna de les proves que no es troben a les bases del concurs públic. Manuel Mombiela va explicar ahir que la seva decisió «respon als criteris de transparència que han de prevaler en l'administració pública». «Sóc conscient que es pot haver generat cert malestar entre el personal del consistori perquè poden entendre que poso en dubte la seva feina, però només he buscat l'opinió i l'assessorament d'entesos externs», va puntualitzar. Mombiela també va assenyalar que representants del comitè d'empresa de l'Ajuntament li han fet arribar escrits en els quals es demana que s'aixequi la suspensió i es validi el procés selectiu. «El govern esperarà l'informe jurídic de l'ACM i actuarà en conseqüència», va resoldre l'alcalde.

Denúncia de l'oposició

Tots els grups de l'oposició de Sant Pol, a excepció d'ERC i del regidor no adscrit Enrique Abad, van denunciar ahir la suspensió del procés selectiu per a les places d'auxiliar administratiu com «una maniobra interessada del govern». Segons la portaveu socialista, Pietat Jiménez, durant el procés «hi ha hagut una constant pressió del govern als membres del tribunal de selecció, que tot i això s'han refermat en el fet que el concurs es va resoldre amb les màximes garanties». Joan Vigatà, cap de Junts per Sant Pol, es mostra molt crític amb l'actitud d'alguns polítics de CiU. «Els polítics no han d'intervenir per res en un procés de selecció de personal i molt menys després que aquest s'hagi tancat buscant anomalies que no hi són», va apuntar, i va afegir que «és una mostra clara d'obstruccionisme a la funció pública». Finalment, el regidor d'ICV-EUiA-EPM, Manel Puig, va lamentar «el tracte degradant que s'ha donat als treballadors municipals i als membres del tribunal posant en dubte la seva feina». Per Puig, «s'ha arribat massa lluny i des de l'oposició prendrem les mesures necessàries perquè l'episodi es resolgui amb objectivitat i sense intervencionismes».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu diu que no hi haurà treva permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic vota avui a la primera presidenta de la seva història

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la cúpula, que presidirà Lluís Llach

barcelona