Política

Eduard Pujol reclama “respecte” cap al President i nega una “tempesta política” amb ERC

El portaveu adjunt de JxCat reivindica que la responsabilitat del Govern és tirar endavant i “no marcar un abans i un després”

JxCat retreu “hipertacticisme” a Sánchez: “Algun dia es pot cremar perquè té por al diàleg”

El portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol reclama “respecte” cap a la figura del president de la Generalitat, Quim Torra, i insisteix que “és l’única persona que té la potestat de convocar eleccions a Catalunya”. D’aquesta manera s’ha referit en roda de premsa al polèmic tuit de l’exdiputat d’ERC al Congrés Joan Tardà en què demana a Torra el “consentiment” d’ERC a l’hora de decidir sobre unes noves eleccions al Parlament. Tot i les diferències amb els socis de Govern dels darrers dies, Pujol defensa que no es tracta d’una “tempesta política” i ha remarcat que l’important és exercir la responsabilitat de governar i “no marcar un abans i un després”, com ha assegurat ERC que significa el pacte a la Diputació de Barcelona.

JxCat retreu al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que “l’hipertacticisme no pot ser el manual de supervivència permanent” i ha alertat que aquesta tàctica acaba penalitzant. El portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol ha fet aquesta valoració després que Sánchez hagi donat per trencades les negociacions amb Podem per a la seva investidura. “Qui juga amb foc a vegades es crema. Algun dia es pot cremar perquè té por al diàleg”, ha afegit Pujol. Davant la possibilitat de repetició d’eleccions al Congrés en cas que no hi hagi acord per a una investidura, el portaveu adjunt de JxCat ha avisat el líder del PSOE que en seria “exclusivament el responsable” de la mateixa manera que Mariano Rajoy ho va ser de la repetició electoral del 2016.

Pujol s’ha referit a Sánchez com un “gran malabarista amb el foc” però també l’ha avisat que un dia es pot cremar perquè, segons el portaveu adjunt de JxCat, “té por al diàleg”. En aquest context, Pujol ha descrit un president del govern en funcions que s’està aïllant no només del món independentista sinó també d’una determinada concepció de l’estat espanyol. “S’està aïllant a si mateix perquè està demostrant que és incapaç de governar des del diàleg”, ha conclòs.

En aquest context, ha assenyalat que si es repeteixen les eleccions serà “exclusivament responsabilitat” de Sánchez i de la seva “incapacitat per dialogar”.

Preguntat per la situació de les negociacions entre el PSOE i JxCat per a la investidura, Pujol ha constatat que Sánchez no ha fet “cap gest” i que no hi ha cap taula prevista per seure a dialogar. En aquest context, el portaveu adjunt assegura que el seu grup està amb els “ulls amatents i amb el termòmetre observant” i ha afegit que no hi ha termini per decidir el sentit del vot de JxCat en la sessió d’investidura de la setmana que ve ja que, segons ha dit, JxCat està “en una fase d’escoltar valoracions i plantejaments”.

Pel que fa a la decisió del Tribunal Suprem de no permetre a Joaquim Forn amar al ple del cartipàs de l’Ajuntament de Barcelona, Pujol no ha mostrat sorpresa i ha manifestat que “les decisions al voltant dels presos són del tot arbitràries”. I una vegada més ha denunciat que continua la “repressió” i una “presó injustificada” que ha qualificat de “vergonya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona