Política

Acord de govern entre ERC i Junts a Salt que garanteix la majoria absoluta

Margarita de Arquer (Junts) és la primera tinenta d’alcalde i Àlex Barceló i Toni Vidal es mantenen com els homes forts dels republicans al consistori

ERC i Junts governaran amb majoria absoluta a Salt els pròxims quatre anys a partir de l’acord concretat ahir. La suma d’onze regidors (set d’ERC i quatre de Junts) assegura a l’alcalde, Jordi Viñas (ERC), una estabilitat en un ple de 21 regidors, a diferència del mandat passat, en què amb cinc edils republicans i tres d’IpS-CUP s’havia d’arribar a consensos amb altres partits per tirar endavant projectes. Viñas, satisfet de l’acord, va destacar el consens assolit després de setmanes de negociacions en què s’han “encaixat propostes programàtiques dels dos partits”. “Hem definit les polítiques per als pròxims quatre anys”, afirma. El nou equip de govern de Salt tindrà tres tinences d’alcaldia. La primera, per a Margarita de Arquer (Junts per Salt), que es farà càrrec de l’àrea de Serveis a les Persones, Drets Socials, Salut i Ocupació. Per altra banda, els republicans Àlex Barceló i Toni Vidal continuen com els dos grans homes forts de Viñas al consistori amb àrees de pes com Urbanisme i Habitatge i Serveis Econòmics, Hisenda i Seguretat, respectivament. De la primera tinença d’alcaldia de Junts en depenen regidories com ara Ensenyament i Joventut, a càrrec de Fermí Cunill, i Cultura, de Núria Heras, dos independents en la llista d’ERC. De la segona tinença d’alcaldia, en depenen les regidories d’Entorn Urbà i Habitatge, que portarà Àlex Barceló mateix; Serveis Urbans (Josep Valentí) i Medi Ambient (Anna Fusté), totes dues de Junts. Quant a la tercera tinença d’alcaldia, té a càrrec la regidoria de Serveis Generals, que assumeix Cristina Alarcón, independent en la llista de republicans.

Reptes del programa

Del programa de govern, Jordi Viñas va destacar que cal “continuar el camí iniciat”. Entre els reptes sobre la taula hi ha planificar un desenvolupament sostenible i ordenat del sector sud, reduir la segregació escolar, lluitar contra les ocupacions i fomentar el lloguer social.

Margarita de Arquer va assenyalar que el pacte marca “no un govern de dos partits sinó un únic govern per a tots els saltencs”. De Arquer hi va afegir que el pacte amb ERC “és un govern fort i favorable al dret a decidir”.

El PSC, la segona força més votada a Salt, amb cinc regidors, va criticar que s’ha prioritzat un govern independentista i no “d’esquerres”, i va afirmar que el pacte s’ha basat més en el repartiment d’àrees de govern que no en un acord programàtic. El portaveu socialista, Joan Martín, va explicar que faran una oposició “constructiva i molt propositiva”.

És un bon acord per desenvolupar temes cabdals i és un govern fort i favorable al dret a decidir
Margarita de Arquer
primera tinenta d’alcalde (JUNTS)
El pacte és fruit del consens entre les dues formacions i garantim la governabilitat per afrontar els reptes
Jordi Viñas
alcalde


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona