Política

Zapatero insisteix que caldrà “estudiar” un indult als presos

L’expresident del govern espanyol espera que “sigui quina sigui” la sentència no entorpeixi el “diàleg”

Assegura que hi ha “camp per dialogar” però insta els independentistes a “assumir que no hi haurà referèndum d’autodeterminació”

L’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha insistit aquest dimecres que caldrà “estudiar” un possible indult als presos. L’exlíder socialista s’ha mostrat esperançat que “sigui quina sigui la sentència” no produeixi “una nova crisi en el que ha de ser aquest camí del diàleg”.

En declaracions a les jornades AmchamSpain, l’exlíder socialista ha admès que la sentència “tindrà un gran impacte” però confia que “sigui quina sigui” no afecti “la necessitat imperiosa del diàleg que s’ha de posar en marxa amb les forces independentistes a Catalunya”.

Tal com va fer dimarts en una entrevista al programa El Món a RAC1, Zapatero ha recordat que la sentència de l’Estatut “en gran mesura va trencar qualsevol possibilitat de diàleg” i ara, davant la del procés, cal que tothom “tingui consciència” que “sigui quina sigui la sentència no pot produir una nova crisi en el que ha de ser aquest camí del diàleg”.

Per això ha reiterat que cal “estudiar” un possible indult als presos. “Si jo estigues en aquest lloc el que faria és estudiar-lo”, ha assegurat. “El que em preocupa és que hem de tenir en compte” que la sentència i el diàleg “són camins diferents”, ha apuntat.

“Em preocupa que aquests efectes no suposin una nova escletxa que ens impedeixi recuperar el clima de diàleg” per “restaurar els danys”, que “són molts”, ha dit.

Segons ell, “en aquest diàleg serà necessari també el PP” i “sembla essencial que els independentistes assumeixin que no hi haurà referèndum d’autodeterminació” perquè “és molt negatiu per a un futur de convivència”. “A partir d’aquí hi ha un camp per dialogar”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió