Política

Xoc en el ple de l’ONU sobre drets humans pels presos catalans

La situació dels presos polítics catalans es cola en el debat sobre independència judicial del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. L’Estat espanyol va haver de sortir al pas ahir en el ple de l’ONU a Ginebra a les crítiques al judici contra els líders independentistes. El Centre per a la Unesco de Catalunya, Unescocat , va reclamar una “intervenció” de l’organització perquè les autoritats espanyoles alliberin els independentistes en presó preventiva, tal com va demanar el seu mateix grup de treball de detencions arbitràries. El director del centre, Gerard Segú, va denunciar el rebuig del Tribunal Suprem a aquesta resolució internacional i va exigir al Consell de Drets Humans –del qual depèn el grup– que “actuï” per “garantir” que l’Estat respecta les seves decisions i opinions”. Segú també va recriminar al Suprem “falta d’imparcialitat” en el cas de l’1-O aprofitant que a la sessió hi havia la presència del relator especial de l’ONU sobre la independència dels magistrats i advocats, Diego García-Sayán. Aquest presentava un informe en què demana als magistrats d’arreu del món que expressin les seves opinions amb cautela en l’esfera pública, sobretot a les xarxes socials. Tanmateix, García-Sayán no va contestar a Segú.

Qui sí que ho va fer va ser el representant espanyol, que es va haver d’esperar, però, al torn de rèpliques final. Després que estats com ara la Xina o Turquia fessin les seves declaracions en sentir-se interpel·lats, el secretari de l’ambaixada espanyola, Pablo Nuño García, va intervenir per reiterar el seu “descrèdit” al grup d’experts. “És una campanya de desinformació i intoxicació”, va dir, defensant que els líders independentistes han tingut “totes les garanties processals” durant el judici. “S’ha retransmès per televisió íntegrament”, va al·legar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona