Política

TSF i el PSC es reparteixen l’espai que tenia ERC en el nou cartipàs de Sant Feliu

El partit de l’alcalde, Carles Motas, reté dues de les tres tinències d’alcaldia distribuïdes en el tripartit anterior

El PSC guanya Cultura i Educació

El nou govern local guixolenc –de Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC– va anunciar ahir la distribució del nou cartipàs, amb un repartiment continuista respecte a les àrees que duien els regidors que repeteixen i una redistribució lògica i equitativa dels espais que fins ara ocupava ERC en l’anterior tripartit. L’alcalde, Carles Motas, es reserva la planificació general, els grans projectes estratègics, amb la negociació d’ajuts, i la comunicació, i manté la divisió en tres grans àrees per a les tinències d’alcaldia. Dues –Territori la manté Josep Saballs, i Serveis a les Persones passarà del republicà Jordi Vilà a Núria Cucharero– seran per a TSF. El socialista Josep Melcior Muñoz repetirà de primer tinent d’alcalde d’Economia i Organització. I assumirà, a banda, la cartera de Cultura.

D’aquesta darrera àrea en dependran algunes competències amb canvis, com ara Edificis Municipals, per a Fina Cosp, i la Policia Local, Seguretat i Protecció Civil, per a Ernest Asurmendi Natera (TSF). El PSC, amb Salvador Calabuig, durà Participació.

Pel que fa a Territori, serà una àrea en mans només dels edils de TSF. Saballs assumirà altre cop Urbanisme, Xarxes i Subministraments, amb Manolo Ortega per a les Obres; Marifé Larragay en Medi Natural i Parcs; Tili Ribera en Neteja i Residus; Asurmendi amb Via Pública i la seva ocupació, i Cosp també encarregada del Transport Públic.

Finalment, en l’àrea de Cucharero, Laura Serrano continuarà amb Acció Social, Salut, Igualtat i Habitatge Protegit, però Salvador Calabuig se centrarà en Educació i l’Escola de Música, i David Oliveras, en Esports i Salut.

LES XIFRES

3
tinències d’alcaldia
manté el nou govern de Sant Feliu, dues per a TSF, que ha pujat, i l’altra, novament per al PSC.
2
àrees
destacades que duia ERC: Educació i Cultura, seran per als socialistes, i TSF centralitza Promoció Econòmica i Urbanisme.

Promoció Econòmica, per al grup de Motas

Una de les àrees de pes en un municipi costaner, i en què es començarà a treballar amb tot de cares noves, és la de Promoció Econòmica, compartida el 2015 amb el PSC i assumida finalment pel socialista Calabuig per la sortida de Romero de TSF cap a ERC. Ara, el grup de Motas en recupera el control, amb Cucharero com a responsable de Promoció, Turisme i Esdeveniments, i Sònia Bartumeu per a Comerç, Empresa i Ocupació. Saballs vetllarà altre cop per l’organització del festival de la Porta Ferrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona