Política

Corbacho trenca amb Valls i s’uneix al grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona

L’ex-ministre socialista comunica la decisió al líder de Barcelona pel Canvi i després a la direcció del partit taronja

CatECP diu que el trencament de Cs amb Valls evidencia que l’exprimer ministre francès va ser una “aposta fictícia” de Rivera

L’exministre socialista Celestino Corbacho ha decidit trencar amb Manuel Valls i unir-se al grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, segons han confirmat a l’ACN fonts del partit taronja.

La formació va anunciar aquest dilluns el trencament amb Valls pel suport que l’ex-primer ministre francès, Corbacho i la regidora Eva Parera van donar a la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa. El dia següent, però, Corbacho ha decidit aliar-se amb els tres regidors que formaran el grup de Cs i abandonar el de Valls. Aquest mateix dimarts, Corbacho ho ha comunicat primer a Valls i després a la direcció de Cs a Catalunya.

Amb Corbacho sota les directrius de Cs, el govern de Colau ja no pot tenir una majoria absoluta de 21 vots sumant BComú, PSC i els fidels a Valls.

Abans que es conegués la decisió de l’exministre de Treball, el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ja ha destacat la seva vàlua. “Si vingués amb nosaltres ens sentiríem molt honorats, és un polític que té molt bona relació tant amb nosaltres com amb Albert Rivera i que té una gran vàlua”, ha dit.

Aposta fictícia

Catlunya En Comú Podem (CatECP) ha reaccionat al trencament de Ciutadans amb Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona afirmant que aquest fet demostra que l’ex-primer ministre francès va ser una “aposta fictícia” per a la formació d’Albert Rivera.

La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segòvia, ha considerat que el partit taronja no té clar quin és el seu projecte polític ni a Catalunya ni a l’Estat, i ha resolt la qüestió apuntant a que aquestes són “coses internes” i que “ells sabran com s’organitzen com a grup polític”. D’altra banda, Segovia ha assegurat que BComú manté la crida de sumar els esforços amb els partits d’esquerres.

En aquest sentit, ha explicat que ara tenen sobre la taula un acord que cal treballar amb el PSC però que segueixen “amb la porta oberta a ERC”. “Necessitem una majoria d’esquerres amb 28 regidors i és pel què nosaltres treballarem tota aquesta legislatura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la franja de Gaza

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA
ORIENT MITJÀ

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro