Política

I Joaquim Forn va alçar la mà

Per primer cop un regidor electe trepitja l’ajuntament de Barcelona conduït per la policia per la seva condició de presidiari

Mossos i Guàrdia Urbana prenen l’exterior i l’interior del consistori durant l’estada de l’edil

Tot va ser aparentment més civilitzat del que es preveia, tot el que es va veure, perquè la visita d’ahir de Joaquim Forn a l’ajuntament de Barcelona va estar marcada en tot moment per les estrictes mesures de seguretat que van impedir poder acompanyar el regidor electe a l’interior de la casa gran. Mossos d’Esquadra, a fora, i Guàrdia Urbana, a l’interior, es van encarregar del dispositiu de seguretat.

L’estada del cap de llista de Junts per Catalunya es va allargar quasi una hora, des d’un quart i cinc de cinc fins a gairebé un quart de sis. Els mossos que el custodiaven el van deixar davant de l’entrada principal de l’edifici novíssim, a la plaça de Sant Miquel, en comptes d’introduir el vehicle dins de l’edifici com s’havia especulat en un primer moment. En arribar al lloc, Forn va baixar del cotxe, va pujar els tres esglaons que condueixen a l’accés i en aquell moment es va girar per saludar amb la mà alçada el grup de persones que l’animaven des del carrer. Eren, sobretot, companys del grup municipal i personal de les oficines, que el van aplaudir i van proferir crits d’ànim. En aquell moment Forn va alçar la mà dreta, amb la qual va saludar, evidenciant que el trasllat des de la presó de Brians 2, amb un cotxe dels Mossos d’Esquadra sense logotip, el va fer sense les manilles.

Els 55 minuts dins de l’ajuntament per complir el tràmit d’identificació com a regidor i de declaració de béns són els primers que passa un pres preventiu que a la vegada té la condició de regidor electe de la casa. Els tràmits administratius els va fer al registre situat a la quarta planta, just per sota d’on el grup de Junts per Catalunya té les oficines, amb unes lletres visibles des de l’exterior amb les quals demanen la llibertat del seu president.

En marxar es va repetir el mateix gest, mà alçada i somriure de complicitat de Forn,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona