Política

BComú descarta la possibilitat d’un tripartit a Barcelona amb ERC i PSC en “constatar” els “vetos creuats” en les negociacions

La formació es reafirma a presentar la candidatura de Colau a l’alcaldia el pròxim dissabte

Barcelona en Comú ha constatat que l’opció de formar un tripartit amb ERC i PSC està descartada, després de les reunions que l’equip negociador ha mantingut aquests dies amb les dues formacions, segons informa a través d’un comunicat aquest dimecres al vespre.

BComú considera que en les eleccions del 26 de maig els ciutadans van donar un “mandat clar de configurar un govern d’esquerres a la ciutat”, però que “ni ERC ni PSC han sortit dels blocs ni dels vetos creuats”. La formació argumenta que aquest escenari de “vetos creuats” i la “responsabilitat” de defensar les polítiques iniciades en el darrer mandat “impulsen a presentar la candidatura d’Ada Colau a l’alcaldia”, una opció que va aprovar el plenari de BComú divendres passat.

Segons expliquen en el comunicat, després de les reunions que l’equip negociador ha tingut amb ERC i PSC, han constatat que els socialistes estan disposats a sumar per a la investidura de Colau, mentre que els republicans manifesten que continuen presentant a la investidura el seu candidat, Ernest Maragall.

BComú afirma que treballarà per assolir l’alcaldia el pròxim dissabte i argumenta que té “una responsabilitat davant els sus electors i davant la ciutat que ha governat els darrers quatre anys” i de “defensar l’agenda de canvi iniciada, de no dependre de les agendes creuades entre la resta de forces d’esquerres i també d’iniciar una nova etapa a la política catalana que superi els vetos i les línies vermelles i aposti pel diàleg i la desjudicialització”.

La Coordinadora de BComú es reuneix aquesta tarda per fer seguiment de les reunions d’aquests dies i per valorar els propers passos fins al dissabte 15 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona