Política

Cs puja, però Amelló no aconsegueix escó

Obté 10.000 vots més que el 2016 i es converteix en la cinquena força

Ciutadans de Girona va registrar la tendència a l’alça del partit arreu, però no li va ser suficient perquè Héctor Amelló aconseguís escó al Congrés espanyol. Els del partit taronja van obtenir quasi 10.000 vots més respecte a les eleccions generals del 2016, amb quasi un 9% del total dels vots emesos ahir a les comarques gironines.

De fet, quan s’havia escrutat una mica més d’un terç dels vots, ja va quedar clar que aquest objectiu era inabastable. Llavors, les expectatives de Ciutadans a Girona es van centrar a determinar si disputaven i guanyaven la quarta plaça a Joan Luengo (En Comú Podem). Aquest últim partit, però, va perdre el diputat que tenia en benefici d’ERC. Ciutadans va obtenir a l’entorn de 3.000 vots menys que el partit de Luengo.

Héctor Amelló va dirigir-se, en la roda de premsa que va fer posteriorment a la del líder del seu partit, Albert Rivera, a Madrid, als qui l’havien votat per agrair-los el vot i per remarcar que “cada vegada són més”. Segons ell, a les comarques gironines, el nombre de votants de Ciutadans va augmentar un 43% respectes als comicis anteriors. Amelló, finalment, va remarcar que són “l’únic vot útil del constitucionalisme”. I hi va afegir: “El projecte de Ciutadans és un projecte liberal i progressista des del centre.”

Héctor Amelló va seguir l’escrutini tancat amb el seu equip en un dels despatxos de la seu de Ciutadans del carrer de la Rutlla de Girona, on només a última hora s’hi van acostar alguns dels apoderats.

LES FRASES

És evident que cada vegada que anem a les urnes creixem. Donem les gràcies als qui confien en nosaltres, que cada vegada són més
Defensarem amb més energia un projecte de llibertat, igualtat i unió a tots els racons de Catalunya i de la resta d’Espanya
Els resultats demostren que som el referent del constitucionalisme i el vot útil a Girona
Héctor Amelló
Candidat de ciutadans a Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia