Política

Emoció a la meta republicana

Rai López arriba a Waterloo després de recórrer 1.300 quilòmetres en 34 dies

L’expresident Carles Puigdemont dona la benvinguda a casa seva a l’ebrenc que ha recollit firmes de suport a l’autodeterminació

Sentiments a flor de pell en arribar a la meta reivindicativa perseguida durant més d’un mes per lluitar a favor del dret a l’autodeterminació català. En Rai López, un jove ebrenc que va sortir de Cervera de la Marenda, a la Catalunya del Nord, amb la vista posada a Waterloo, on viu exiliat el president Carles Puigdemont, va trepitjar ahir finalment la Casa de la República després de recórrer 1.300 quilòmetres en 34 dies. Un trajecte amb el qual volia recollir signatures de suport al dret a decidir dels catalans i donar visibilitat a la situació dels presos polítics i exiliats independentistes.

Acompanyat del grup de suport que ha caminat amb ell a través de França i Bèlgica l’últim mes, en Rai no va poder contenir les llàgrimes en saludar Puigdemont i finalitzar aquest projecte que ha anomenat Camí per la República i amb el qual ha volgut ajudar a internacionalitzar la causa catalana. “Ha sigut molt emotiu”, va assegurar als mitjans de comunicació i també a les xarxes socials, on ha sigut molt actiu narrant el seu trajecte.

Segons en Rai, el suport rebut durant el camí a través de França ha sigut “magnífic” i creu que era “difícil” no donar-lo perquè demanaven el suport al “dret d’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics i exiliats”. “Hem explicat poble a poble pel territori francès el que està passant a Catalunya”, va afirmar ahir.

Ja a dins la casa, on també hi havia l’exconseller Toni Comín i el candidat al Senat Josep Maria Matamala, Puigdemont va insistir que s’asseguessin al sofà a descansar després del periple, però a l’inquiet d’en Rai encara li quedava una parada més, el Parlament Europeu.

Eurocambra

Desafortunadament, no va ser a temps de registrar les signatures de suport a l’autodeterminació recollides al llarg del trajecte perquè l’eurocambra ja ha tancat les seves portes en espera dels nous inquilins que arribaran al juliol després de les eleccions europees del 26 de maig. Tanmateix, l’activista ebrenc va fer una “entrega simbòlica” de les firmes i promet entregar-les formalment quan reobri passats els comicis. “Esperem tenir una resposta oficial”, va reclamar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona