Política

David Fernàndez destaca l’actitud “pacífica i no violenta” dels concentrats a l’exterior de la seu de la CUP el 20-S

L’exdiputat denuncia l’actuació policial “arbitrària i antijurídica”

El cupaire respon a l’acusació popular “per imperatiu legal” i carrega contra qualsevol forma de feixisme

L’exdiputat de la CUP David Fernàndez ha assegurat que les prop de 4.000 persones que el 20-S es van aplegar a l’exterior de la seu de la formació independentista al carrer Casp de Barcelona van mantenir en tot moment una actitud “deliberadament pacífica i determinadament no violenta”.

En la seva declaració com a testimoni al judici de l’1-O, Fernàndez ha criticat que hi hagués un “setge policial” durant vuit hores a un partit polític sense cap mandat judicial i que la policia s’endugués “propaganda del partit”, com 40 barrets o material d’una campanya contra la privatització de l’aigua. “És la situació més arbitrària, antijurídica i anòmala que he viscut mai com a representant polític”, ha denunciat.

A preguntes del lletrat Benet Salellas, ha explicat que ell i altres militants van fer un passadís tant per allunyar els cotxes de la Policía Nacional espanyola com també perquè un comandament policial pogués acostar-se a la seu per comprovar que no hi havia cap agent dins de la seu.

Pel que fa al referèndum, Fernàndez ha reivindicat que l’1-O va “desobeir a consciència”, com també va fer-ho el 9-N. “Si l’autodeterminació és delicte, em declaro culpable i reincident fins que no sigui un delicte, sinó un dret democràtic”, ha proclamat.

“Per imperatiu legal”

Fernández ha testificat a petició de la defensa d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En el moment de respondre a l’acusació popular exercida per Vox, Fernàndez ha preguntat si interrompre la seva declaració en aquell moment per no respondre a l’extrema dreta invalidaria el seu testimoni anterior. El president de la sala, Manuel Marchena, li ha recordat la seva obligació de respondre a les preguntes de totes les parts i l’exdiputat ha optat per fer-ho sota la fórmula “per imperatiu legal” i ha afegit que tenia l’“imperatiu moral de denunciar la crueltat de qualsevol forma roí i mesquina de feixisme”.

Desobediència civil

Abans de Fernàndez ha comparegut al Suprem el diputat d’ERC Ruben Wagensberg, qua ha defensat el dret a la desobediència civil a la resolució judicial per impedir l’1-O. “Quan una resolució es considera injusta, entra la desobediència civil”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts