Política

Sánchez: “Si no es poden fiar d’ells mateixos, com se n’han de fiar els espanyols?”

El líder del PSOE ho afirma en relació a la crisi entre Cs i PP pel fitxatge de Garrido per part del partit de Rivera

Acusa a Podem i Ciutadans de ser “hipòcrites” i dir que defensen l’Espanya rural alhora que pretenen fer una reforma de la llei electoral que li resta pes al Congrés

El candidat del PSOE a les eleccions generals, Pedro Sánchez, ha carregat aquest dijous contra el PP i Cs fruit de la crisi oberta pel fitxatge de l’expresident de la Comunitat de Madrid pel PP, Ángel Garrido, per part del partit d’Albert Rivera. “Si no es poden fiar d’ells mateixos, com se n’han de fiar els espanyols?”, ha afirmat en una entrevista a TVE on ha apuntat que en els últims 10 mesos “hem assistit a una mena de primàries de la dreta a veure qui diu la barbaritat més gran” i en comptes de combatre l’ultradreta “han abraçat les seves idees”. Sánchez també ha acusat Podem i Cs de ser “hipòcrites” i dir que defensen l’Espanya rural alhora que pretenen fer una reforma de la llei electoral que li resta pes al Congrés.

En aquest penúltim dia de campanya –on oferirà tres actes electorals més- Sánchez ha carregat contra una dreta “fragmentada i desconcertada” que ha contraposat a “l’estabilitat” que ofereix el seu executiu.

Ha apel·lat al vot útil insistint que el PSOE és l’única garantia que pot frenar les dretes el 28-A i ha afirmat que l’endemà de les eleccions parlarà “amb tothom” i “sobretot amb Unides Podem”, però abans cal guanyar les eleccions i “l’únic vot que compta per avançar és al PSOE”.

En tot cas, no ha volgut parlar de possibles governs de coalició: “El meu pla és governar amb integrants del PSOE i independents progressistes com hem fet aquests últims 10 mesos”, ha dit.

També ha criticat el repartiment de carteres abans del 28-A i ha demanat un període de “concòrdia nacional” que deixi enrere la crispació i que permeti avançar en matèries com les pensions, l’educació i l’impuls del creixement.

El candidat del PSOE també ha rebatut les acusacions de la dreta d’haver “cedit al nacionalisme”. “Recordo que Rajoy li deia al Rivera que fos lleial al govern d’Espanya”, ha dit, però “quan governa el PSOE apareixen ens diuen que venem Espanya”.

Segons Sánchez, el catàleg d’insults i d’acusacions de la dreta contra el PSOE és “com el mercadet de Rivera al debat”, una bateria d’afirmacions “que al final no beneficia PP i Cs, sinó a la ultradreta”.

També ha acusat les forces independentistes de pensar només en els ciutadans que volen la independència i ha afirmat que la “crisi de convivència” que considera que hi ha a Catalunya se soluciona “creant el marc de diàleg dins del parlament de Catalunya per tornar al consens”.

“Els líders independentistes estan per trencar la Constitució i la dreta en una política de descentralització. Jo el que dic és que a Catalunya el que agrega i uneix és l’autogovern”.

En tot cas ha insistit que el referèndum és “sens dubte” impossible i ha afirmat que els catalans “sempre que han votat” -i el 21D amb una participació de prop del 80%- han dit que “no volen la independència”.

Ha insistit que no pot anunciar que concedirà o no concedirà els indults perquè encara no hi ha sentència. “En realitat és l’únic argument que té la dreta: en comptes de proposar solucions per la crisi de convivència a Catalunya utilitzen Catalunya de nou per atacar el PSOE”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona