Política

la crònica

El groc va ser el menys important

La primera d’arribar als estudis va ser la candidata de JxCat i exconsellera Laura Borràs. Un cotxe de la seguretat privada de TV3 precedia el VW Touran que va aturar-se davant mateix de la porta, on Borràs va ser rebuda per la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i pel director de TV3 i moderador del debat, Vicent Sanchis. Amb un vestit faldilla groc que ressaltava sobre les mitges i l’abric negres, Borràs va entrar acompanyada del diputat del Parlament i candidat al Congrés Francesc de Dalmases. Sempre riallera, Borràs va fer broma sobre la seva arribada primerenca: “Soc la primera? Això és de novato, no?”.

La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, va pujar caminant la costa acompanyada en tot moment del diputat Carlos Carrizosa. La segona a fer cap a TV3, la fins ara líder de l’oposició a Catalunya duia una americana blanca. Llorach i Sanchis convidaven també Carrizosa, que no havia gosat, a afegir-se a la foto de benvinguda. Mentrestant, el diputat de JxCat, Albert Batet, també pujava la costa enrajolada per reunir-se amb assessors i responsables de premsa de Borràs.

D’una furgoneta VW de vidres negres aparcada al peu de la costa d’accés saltava la candidata popular, Cayetana Álvarez de Toledo, i els periodistes –els d’altres mitjans convidats, no de TV3– comentaven la sorpresa de veure-la també vestida amb un jersei groc llampant –sí, el color que simbolitza la solidaritat amb els presos polítics catalans –sobre el pantaló negre i les sabates de taló alt–. Fins i tot hi havia qui especulava que era un accident i que probablement no vestiria la peça superior groga durant el debat. Posteriorment, quan la popular va fer l’entrada al plató, es va confirmar que no, que havia triat precisament aquest color per afrontar el debat, encara que era previsible que Borràs el dugués com ha fet altres cops. Assessorada, segur, Álvarez de Toledo però genio y figura de la provocació, també.

Poc abans que arribés la ministra i candidata del PSC, Meritxell Batet, també venia a peu tot sol el diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco. La socialista Batet i el secretari d’organització del PSC i cap de campanya, Salvador Illa, deixaven a baix una furgoneta també de vidres opacs. Amb americana cenyida i texans, Batet duia els poemaris que per la diada de Sant Jordi va anunciar que regalaria als seus rivals en acabar el debat.

El republicà Gabriel Rufián també va arribar a l’entrada a peu, amb vestit blau i acompanyat de responsables de comunicació. Posteriorment, un vehicle Toyota era conduït a l’aparcament pel cotxe dels serveis de seguretat. A diferència dels seus predecessors, el candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, va accedir als estudis de TV3 per l’accés principal del públic i els visitants després de deixar també el vehicle a l’aparcament general exterior. Asens va pujar caminant amb l’habitual gavardina llarga i acompanyat del seu responsable de premsa. Al cap d’un moment també el vehicle de seguretat privada de la televisió catalana acompanyava un vehicle KIA a l’aparcament.

Finalment, però, el jersei groc llampant de la candidata popular va ser una anècdota menor perquè en el debat ni se’n va parlar. Potser l’estratègia comunicativa de la popular pretenia deixar l’espectador perplex. Almenys això es pot interpretar de l’entrada cavalcant i a galop que va fer en el debat en directe acusant el director i moderador de còmplice i partícip del cop d’estat del qual el PP i Ciutadans sempre acusen els independentistes. Però la líder taronja, Arrimadas, aviat va demostrar que Álvarez de Toledo no podia ser l’única a actuar com un cavall desbocat de propaganda i demagògia si Ciutadans havia de competir-li en vots. A més d’acusar de colpista Sanchis, i TV3, de ser un infern per als bons ciutadans, va oferir des de bon començament la carta de dimissió al moderador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA