Política

l’anàlisi

Rivera i l’opa a ‘corbachos’ i ‘garridos’

si Florentino Pérez va edificar l’era galàctica al Real Madrid el 2000 amb el lema zidanes y pavones per combinar els cracs –Zidane– i els noms del planter –Francisco Pavón–, Albert Rivera –l’únic aficionat del Barça que s’alegra si el Madrid guanya la Champions– vol fer un Ciutadans de corbachos i garridos. Després de fitxar l’executiu de Coca Cola Marcos de Quinto i els suplents socialistes Celestino Corbacho i Soraya Rodríguez, Rivera va assaltar Pablo Casado amb una opa madrilenya a Ángel Garrido que deixa el PP en xoc.

Després d’un primer debat a TVE en què la premsa editada a la villa y corte va entronitzar el líder de Cs com a guanyador, l’endemà Rivera va acabar el segon debat a Atresmedia amb l’esbufec propi de qui s’examinava i cridant un “¡vamos!” al plató i enfortint els punys en un gest d’autoafirmació insòlit. De retorn a la seu de Cs a Ventas, l’afició local li va regalar un esclat de globus propi del que guanya eleccions i un cartell amb ell vestit de la selecció espanyola.

Si bé l’eufòria hauria de portar l’equip de Cs a paladejar el teòric triomf i a no sepultar-lo amb cops d’efecte, els estrategues taronges van fer el cop a Madrid anunciant ahir al matí que Garrido serà el número tretze de Cs a la regió de Madrid amb Ignacio Aguado el dia que el BOE publicava el nom de Garrido com a número quatre de Dolors Montserrat a les europees del 26 de maig. El xoc de Casado, que no en sabia res, era evidenciat pel secretari general del PP, Teodoro García Egea: “He trucat a Garrido dos cops en veure la notícia però no tinc resposta.” El PP ho fia tot a vorejar els 95-100 escons perquè entre Cs i Vox sumin els 81-76 que falten fins als 176 de la majoria absoluta. I Rivera fitxa sense rancor: Garrido salta a Cs “per principis”, però sent la mà dreta de Cristina Cifuentes veia Cs com a “populisme pop” i sent ja president madrileny alertava que votar Cs “és no saber per què s’aposta”. Unes paraules que ja no estan en vigor, com tampoc el BOE d’ahir, que haurà de ser corregit ara per culpa del fitxatge de Rivera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona